Soldaţi ruşi pierduţi în Donbas, pulverizaţi fără milă de ucraineni cu o rachetă ATGM

O unitate militară a armatei ruse a rămas izolată în regiunea Donbas, lângă localitatea Bakhmut, unde a fost lovită de o dronă ucraineană dotată cu echipament de artilerie, mai mulţi ruşi fiind răniţi.

31 oct. 2022, 22:55
Soldaţi ruşi pierduţi în Donbas, pulverizaţi fără milă de ucraineni cu o rachetă ATGM

Soldaţii ruşi au petrecut o noapte în aer liber, după ce atacul de duminică i-a lăsat fără maşină blindată şi, deci, blocaţi, fără să poată salva măcar răniţii. După răsăritul soarelui, când poziţia le-a fost din nou vizibilă, aceştia au cazut victime unui al doilea atac.

O singură lovitură de ATGM (rachetă antitanc dirijată de la distanţă) a fost suficientă pentru a neutraliza unitatea rusă.

De cealaltă parte, Rusia a lovit instalaţii energetice din Ucraina cu „arme de înaltă precizie”, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Moscova, în timp ce Kievul a raportat un „atac masiv” care a provocat în special întreruperi de apă şi de curent electric, informează France Presse.

Forţele armate ruse „îşi continuă loviturile cu arme de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune împotriva comandamentului militar şi sistemelor energetice ale Ucrainei. Toate loviturile şi-au atins obiectivul. Toate ţintele desemnate au fost atinse”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Citeşte şi: Joe Biden şi-a pierdut răbdarea şi s-a răstit la Zelenski. Ce l-a deranjat pe preşedintele SUA la omologul său din Ucraina

Un „atac masiv” al Rusiei a avut loc luni dimineaţă împotriva instalaţiilor energetice din mai multe regiuni ale Ucrainei, privând de apă 80% dintre consumatorii capitalei Kiev şi lăsând „sute de localităţi” fără electricitate, aminteşte AFP.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, „au fost lansate peste 50 de rachete de croazieră” asupra Ucrainei, „folosind avioane” din nordul Mării Caspice şi din regiunea Rostov din Rusia.

Resturile uneia dintre ele, doborâte de forţele de la Kievului, au căzut asupra unui sat din Republica Moldova la graniţa cu Ucraina, a anunţat Chişinăul, raportând pagube materiale, dar fără victime imediat.

Aceste noi lovituri masive au loc după ce Moscova a anunţat în weekend că îşi suspendă participarea la acordul privind exporturile de cereale ucrainene, vital pentru aprovizionarea alimentară mondială.

Citeşte şi: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului refuză să spună când va semna Putin actul prin care încetează mobilizarea