Purtătorul de cuvânt al Kremlinului refuză să spună când va semna Putin actul prin care încetează mobilizarea

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat o "mobilizare parţială" în data de 21 septembrie, pentru a suplimenta efectivul de trupe trimis în teatrul de operaţiuni din Ucraina. La aproape o lună distanţă, pe 17 octombrie, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat închiderea centrelor de mobilizare militară din oraș, anunţând că în capitală s-a atins cota de recruţi.

31 oct. 2022, 20:34
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului refuză să spună când va semna Putin actul prin care încetează mobilizarea

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a evitat să răspundă la întrebarea presei despre când va semna preşedintele Putin decretul prin care se anunţă încheierea mobilizării parţiale.

„Vă vom informa mai târziu, când va exista un document în acest sens”, a spus Peskov.

Celor care l-au întrebat dacă, în lipsa decretului aferent, Ministerul Apărării ar putea continua să înroleze rezervişti, Peskov le-a explicat că „declaraţia ministrului Şoigu, care anunţa finalizarea mobilizării parţiale, este valabilă”.

Citeşte şi: Pierderi uriaşe pentru flota Mării Negre a Rusiei după atacurile forţelor ucrainene de sâmbătă VIDEO

Însă, în lipsa unui decret, nu se poate spune că mobilizarea este încheiată formal, au punctat unii activişti la Telegram.

Mobilizarea a avut momente de haos, susţin analiştii militari, aşa cum arată şi video-ul de la mai jos, în care se arată că un bărbat beat a primit armă.

În acest timp, preşedintele rus Vladimir Putin a început, astăzi, un summit la Soci cu preşedintele Azerbaidjan Aliyev şi prim-ministrul armean Paşinian, invitându-i să lucreze pentru o soluţie definitivă de pace. „Contez pe asta”, a spus Putin, citat de agenţia Interfax.

Citeşte şi: Rusia somează SUA să-şi retragă armele nucleare „tactice” din Europa şi să înceteze testarea lor în exerciţii comune sub egida NATO