Soldații ruși au plecat cu WC-ul unui oficiu poștal din regiunea Harkov

Imaginile cu soldaţii ruşi care trimiteau acasă pachete cu lucruri furate din localităţile pe care le ocupau în Ucraina au apărut în presă şi pe reţelele de socializare încă de la începutul invaziei Rusie. Au furat mâncare, dar şi haine şi încplţăminte, bijuterii, mobilier, biciclete şi trotinete.

28 sept. 2022, 09:57
Soldații ruși au plecat cu WC-ul unui oficiu poștal din regiunea Harkov

Ucrainenii revin în regiunile eliberate de sub ocupaţia rusă şi sunt surprinşi de dezastrul lăsat în urmă de armata lui Vladimir Putin. Pe lângă distrugerile provocate, soldaţii ruşi au comis furturi, unele de-a dreptul surprinzătoare.

Într-o discuție telefonică cu soția sa, un soldat rus din Ucraina s-a lăudat acesteia că i-a furat „produse cosmetice, adidași de marcă și tricouri de calitate” dintr-o casă ucraineană, potrivit Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Citeşte şi: Autorităţile pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson, Lugansk şi Doneţk revendică victoria în referendumurile privind anexarea la Federaţia Rusă

„Am furat niște produse cosmetice pentru tine de aici. Adidașii sunt de damă, sunt de marcă, totul este așa. Mărimea 38. Sunt în general cool. Totul este de înaltă calitate, toate hainele. (…) Da, toată lumea trage saci de aici, aș fi avut ocazia să iau și laptopul… Mi-am mai luat și pantalonii scurți. Sunt lucruri bune aici, desigur. Am fost șocat când am intrat în cameră.”, spunea soldatul rus.

Citeşte şi: Video din prima linie a războiului din Ucraina. Imagini cu capturarea a 15 soldaţi ruşi, lângă Izium

Un alt soldat rus care a furat un laptop dintr-o casă din Ucraina a murit din cauza lui. Militarul l-a ascuns în echipamentul său, în locul plăcii de metal din vesta de protecție. Doar că în timpul unui schimb de focuri, laptopul nu i-a fost de ajutor soldatului rus. „Militarul a fost ucis în Irpin”, a scris jurnalista Anastasiia Lapatina, pe Twitter.

Recent, într-una dintre așezările regiunii Harkov, eliberată de sub ocupație rusă, a fost furată o toaletă din oficiul Novaya Poșta. Angajații companiei au văzut acest lucru când s-au întors la birou după ce teritoriul a fost eliberat de soldații ucraineni.

„Ne-am întors în orașele eliberate din regiunea Harkov și am văzut asta într-una dintre filiale… Cine ar fi ghicit că pentru ocupanți aceasta era cea mai mare comoară? ” au glumit angajații poștei, potrivit ziare.com.