SOLITAR. Un pensionar din Cisnădie iese în stradă de unul singur, de trei săptămâni VIDEO

Dacă în marile oraşe mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia celor ce conduc ţara, la Cisnădie, un singur protestatar a ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile. O face de aproape trei săptămâni. Mulţi trecători se opresc să-l privească, dar niciunul nu se alătura protestului.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 20:02
SOLITAR. Un pensionar din Cisnădie iese în stradă de unul singur, de trei săptămâni VIDEO

După 32 de ani de muncă, Dumitru Barbu primeşte 740 de lei pensie, iar o bună parte din bani se duc lunar pe medicamente. Acesta este unul dintre motivele pentru care bărbatul a ieşit în stradă de aproape trei săptămâni.

„Nemulţumirile şi neajunsurile m-au scos în stradă. Mi-a ajuns şi mie. Datorii la stat plătesc. Dar statul nu are nicio datorie faţă de mine? În jur de peste 200 de lei cheltui pe medicamente”, spune Dumitru Barbu.

Bărbatul este singurul locuitor din Cisnădie care a luat atitudinea împotriva sistemului. Trecătorii se apropie de el, dar nu se alătură protestului. A primit autorizaţie de la primărie să protesteze pe un spaţiu de doar doi metri pătraţi. În fiecare zi omul îşi ia pancartele şi merge să îşi strige foul în stradă.

Nici gerul, nici ninsoarea, nici viscolul nu-l descurajează pe Dumitru Barb. Bărbatul spune că va protesta cu stoicism şi zilele următoare, până când ceva se va schimba.