Solomon: Între mine şi Craiova e o dragoste nebună precum cu o fată cu 16 ani VIDEO

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura din partea UNPR pentru un nou mandat, în prezenţa conducerii partidului, el vorbindu-le celor aproximativ 500 de persoane prezente despre "dragostea şi patima sa", primăria, dar şi despre perioada în care a stat în închisoare.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 14:29
Solomon: Între mine şi Craiova e o dragoste nebună precum cu o fată cu 16 ani VIDEO

Evenimentul a avut loc în sala Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, în prezenţa conducerii UNPR şi a peste 500 de oameni, alte câteva sute de persoane stând afară întrucât nu au mai fost locuri în sală.

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a spus că „bagă mâna în foc” că Solomon, pe care l-a numit „comandantul judeţului Dolj”, va câştiga un nou mandat de primar al Craiovei.

„Este o mare onoare pentru mine sa fiu astăzi la Craiova, în locul unde s-a ridicat Mihai Viteazul şi vom demonstra că aici este locul unde vom câştiga toate bătăliile politice. Obiectivul strategic al UNPR este să câştigăm aici, în Craiova, cu cel mai bun primar din ţară, Antonie Solomon, prietenul meu, această bătălie politică şi rămânarea UNPR la guvernare pentru România şi pentru români. Suntem un partid cu un moral de fier, avem ambiţia, determinarea, predictibilitatea să câştigăm toate bătăliile politice în care suntem angrenaţi, dar vreau sa vă spun un lucru: ca militar, ca general al armatei române, ştiu foarte bine că orice competiţie politică, ca în orice armată, fie ea şi politică, are nevoie de un comandant – comandantul judeţului Dolj şi al garnizoanei Craiovei este Antonie Solomon”, a declarat Gabriel Oprea.

Pe scena „Filamonicii” Oltenia au urcat apoi cântăreţii de muzică populară Marian Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâţu Stoian şi Constantin Enceanu, care au cântat melodia „Primarul primarilor”, compusă specială pentru Antonie Solomon.

Solomon s-a adresat apoi celor prezenţi, spunând că nu a ales întâmplător să îşi lanseze candidatura înainte de sărbătoarea Floriilor. „V-aţi pus vreodată întrebarea de ce acum de Florii? Mântuitorul intră în Ierusalim, iar noi intrăm în inima craiovenilor. Poate aţi numărat, pe scenă sunt 13 scaune. Să nu credeţi că Iuda a intrat printre noi, ci 13 este ziua norocoasă: m-am cununat pe 13 şi pe 13 s-a născut băiatul meu”, a afirmat Antonie Solomon.

El a vorbit, cu lacrimi în ochi, şi de perioada în care a stat în închisoare. „Aş vrea să vă spun despre familia mea: cei trei vectori din viaţa mea- mama, mama băiatului meu şi băiatul meu. Trofee de preţ. Şi mă rog la Dumnezeu pentru ei. Mai ales că pe 2 martie 2010 eram închis şi eram de Paşte închis cu violatori, iar băiatul mi-a redat viaţa. Dacă eu şi soţia mea i-am dat viaţă, el mi-a redat mie la rândul lui viaţa”, a mai spus Antonie Solomon.

El a susţinut că Primăria Craiova reprezintă pentru el „dragostea şi patima” sa şi a vorbit despre „relaţia” care s-a creat între el şi municipiul Craiova, comparând-o cu „o dragoste cu o fată de 16 ani”.

„Între mine şi Craiova a început o dragoste nebună ca între mine şi o fată de 16 ani, care vrea mereu să fie în centrul atenţiei. Am cucerit-o şi m-am căsătorit cu ea, iar o perioadă a fost văduvită: un an şi patru luni nu am fost lângă ea, dar am planuri mari cu ea. Vreau ca pe 10 iunie să avem un singur câştigător: Craiova”, a afirmat Solomon, care candidează sub sloganul „Iubesc Craiova – Progresul Craiovei, interesul craiovenilor”.

La ieşirea din sala Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Solomon a făcut o baie de mulţime, fiind aşteptat cu flori, steguleţe cu însemnele partidului şi baloane.

Antonie Solomon se află la cel de-al doilea mandat de primar al Craiovei. În 2004, el a fost ales din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.

El a fost lider al filialei Craiova a PDL, funcţie pe care a pierdut-o în septembrie 2011, după ce a anunţat că va candida la primărie din partea UNPR. La începutul lunii februarie, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit preşedinte interimar al UNPR Dolj.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, iar la scurt timp şi-a reluat atribuţiile de primar, care îi fuseseră suspendate.

În prima sa conferinţă de presă susţinută după eliberarea din penitenciar, Antonie Solomon spunea că îşi doreşte să vadă „o Craiovă mai veselă” şi să găsească soluţii pentru ca oamenii să nu mai fie trişti.