Soluţia găsită de hotelierii din Iaşi pentru a reduce din pierderi: Vouchere de vacanţă pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

Din cauza pandemiei de coronavirus, pelerinii care vor să se roage la racla Sfintei Parascheva nu se mai grăbesc să facă rezervări la hoteluri. În aceste condiţii, pentru prima oară, hotelierii sunt dispuşi să îi primească pe credincioşi cu vouchere de vacanţă.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 05:12
Soluţia găsită de hotelierii din Iaşi pentru a reduce din pierderi: Vouchere de vacanţă pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

Hotelierii au pregătit oferte speciale pentru pelerinii care se vor ruga anul acesta la racla Sfintei Parascheva. 

„Ne-am pregătit cu un pachet special pentru ei în valoare de 1450 de lei, în care avem incluse patru nopţi de cazare. Poate fi plătit şi cu vouchere de vacanţă”, a spus Oana Paveliuc, manager hotel, potrivit digi24. 

Din cauza pandemiei, prețurile au scăzut cu până la 30% față de anul trecut.

„Avem un tur gratuit pe care îl oferim oamenilor, asta pe lângă partea de demipensiune care este de asemenea inclusă”, spune Dora Morhan, manager hotel.

Organizatorii încă se gândesc cum să împace rugăciunea cu regulile sanitare, astfel încât Iaşul să nu se transforme în focar de coronavirus. În mod normal, aproximativ 2.000 de oameni trec, pe oră, pe sub baldachinul unde este așezată racla din argint.

„Ritmul de închinare cred că va fi acelaşi. Rândul probabil va fi mai lung pentru că oamenii vor trebui să stea la distanţă de data acesta”, spune preotul Marian Timofte.

Organizatorii spun că se vor consulta inclusiv cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a lua cele mai bune măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul tip de coronavirus.

Citeşte şi Vouchere de vacanţă speciale pentru perioada pandemiei. Cine le primeşte