Soluția ingenioasă pe care au ales-o foarte mulți români ca să își reducă facturile la energie. Investiţia porneşte de la 100 de lei

Românii fac față din ce în ce mai greu creșterilor de prețuri și abia dacă mai reușesc să își plătească facturile la curentul electric. Din cauza costurilor tot mai mari la energie, românii au început să caute soluții care să îi ajute să reducă facturile.

30 nov. 2022, 11:40
Soluția ingenioasă pe care au ales-o foarte mulți români ca să își reducă facturile la energie. Investiţia porneşte de la 100 de lei

Soluția ingenioasă pe care au ales-o foarte mulți români ca să își reducă facturile la energie. Creșterea prețurilor apasă greu pe umerii românilor care nu mai reușesc să le facă față. Facturile uriașe i-au determinat pe foarte mulți români să caute soluții care să îi ajute să respire în această perioadă grea.

Citește și Mai mulți bani pentru mame începând de anul viitor. Când vor obține acest beneficiu și ce criterii trebuie să îndeplinească

Soluția ingenioasă care îi scapă pe români de povara facturilor la energie

Ca să scape de povara facturilor uriașe românii au găsit foarte multe soluții ingenioase, printre ele se numără și mini-kitul cu panouri fotovoltaice care asigură energie electrică timp de mai multe ore pentru electrocasnicele şi electronicele de mici dimensiuni din casă. Acest sistem se găsește foarte ușor și poate fi achiziționat de oricine. El se poate comanda online sau din magazin.

Aceste kituri sunt foarte accesibile la preț și sunt foarte ușor de folosit. Ele se conectează prin Bluetooth sau prin intermediul unei aplicaţii pe telefon și pot fi pornite și oprite de consumatori chiar și de la distanţă.

„Apar pene de curent. Sau chiar dacă nu apar, tendinţa este să fii în zona eco şi atunci le poţi folosi pe acestea simplu, încărcate cu panoul solar. Şi poţi lucra oricând, în curte, undeva la umbră sau efectiv să le foloseşti atunci când nu este curent. Energia vine de la soare, nu plăteşti nimic”, a spus Dan, cumpărător, potrivit Observator.

Bărbatul a mărturisit că și-a luat şi un mini-generator ca soluție de rezervă. Acesta funcţionează pe benzină şi are o capacitate de 4 litri. Cu ajutorul lui poate fi obținut curent pentru un frigider mic, două telefoane, trei becuri şi un laptop timp de 7 ore.

„Le-am luat şi în ideea de a fi total independent din punct de vedere energetic. Le poţi folosi oricând. Noi, personal, folosim foarte mult atunci când călătorim cu autorulota”,  a mai spus Dan.

Specialiștii în energie spun că utilizarea kit-urilor smart este soluția salvatoare care îi va ajuta pe români să facă economie.

„O tehnologie smart cu panouri fotovoltaice portabile sau mobile poate fi şi o tehnologie prin care putem economisi energie”, a spus Adrian Vintilă, expert energie.

Mini-kit-ul se încarcă în aproximativ 3 ore cu ajutorul luminii solare. Timpul de utilizare a acestui sistem este între 5 şi 8 ore, în funcţie de dimensiunea acestuia.

„Un panou de 100 de W, produce pe zi în medie 400 de W, însemnând că putem să ne încărcăm şi laptop, şi telefon şi orice alt dispozitiv. Cu siguranţă putem să scădem factura de energie şi în acelaşi timp să avem şi energie în locul în care trăim”, crede Dan Tudose, administrator firmă panouri fotovoltaice.

Românii își pot cumpăra un astfel de kit cu doar 100 de lei, însă prețul acestuia poate să ajungă și la câteva sute de euro.

 Citește și Cum să îți păstrezi mobila curată. Sfatul de care trebuie să țină cont gospodinele