Soluţia lui Bode pentru traficul de pe Valea Prahovei: „Am identificat un drum forestier care poate fi rută alternativă”

Ministrul Transporturilor a propus marţi mai multe soluţii pentru decongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 18:17
Soluţia lui Bode pentru traficul de pe Valea Prahovei: „Am identificat un drum forestier care poate fi rută alternativă”

Lucian Bode a propus marţi mai multe soluţii pentru a rezolva blocajele care apar în traficul de pe Valea Prahovei, până la finalizarea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov, printre ele fiind folosirea unui drum forestier din zona Azuga, dar şi alte rute alternative, care însă au nevoie de reabilitări serioase.

„Până când se construieşte autostrada, rezolvăm drumurile pentru micul trafic, pentru a decongestiona acest sector. Cred că drumul judeţean Câmpina-Valea Doftanei limită cu Braşov-Săcele – 61 de kilometri de drum judeţean, poate fi reabilitat printr-o intervenţie a statului cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, şi astfel avem o variantă alternativă. De asemenea, la Sinaia avem un drum paralel cu drumul naţional identificat de autorităţile locale şi acolo putem să îl reabilităm şi salvăm câţiva kilometri. În zona Azuga am identificat un drum forestier care poate fi folosit ca şi rută alternativă, iar cele două variante ocolitoare, Comarnic şi Buşteni, ele sunt deja prinse în master-plan pe fonduri europene şi ele pot fi realizate înaintea autostrăzii”, a declarat ministrul Lucian Bode, la Radio România Actualități.


loading...
Partenerii noștri