Soluția lui Cătălin Cîrstoiu pentru traficul din Capitală: „Sistemul de semaforizare inteligentă, sincronizarea în funcţie de aglomeraţie”

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost scos din sala de operaţie, dar ştie cum este traficul în Bucureşti şi are soluţii mai puţin fanteziste ca Piedone, care anunţă autostrăzi suspendate pe mai multe nivele.

20 mart. 2024, 21:52
Soluția lui Cătălin Cîrstoiu pentru traficul din Capitală: „Sistemul de semaforizare inteligentă, sincronizarea în funcţie de aglomeraţie”

Medicul Cătălin Cîrstoiu, independentul susținut de PSD și PNL pentru funcția de primar al Capitalei, a declarat miercuri, la Antena 3, că în problema traficului ar folosi semaforizarea inteligentă, un proiect început din 2008 în mandatul fostului edil Adriean Videanu.

„Decizia (de a candida) a fost determinată nu neapărat de dorința mea de a ocupa o funcție, le-am avut, am simțit că este un moment pentru bucureșteni în care să resetăm cumva toată gândirea, toată atitudinea clasei politice față de Capitală (…) Nu am avut o carieră politică, de-aia sunt aici”, a declarat Cîrstoiu, medic ortoped și manager al Spitalului Universitar din București.

Întrebat cum ar rezolva el problema aglomerației în trafic, acesta a indicat semaforizarea inteligentă.  „A fost un studiu făcut de japonezi, au numarat masinile din  trafic și au dat niste soluții. Sistemul de semaforizare inteligentă a acestui oraș e implementat în procent de 55-56%, deci incomplet. Ce face acest sistem? Sincronizarea în funcție de trafic, or fiind incomplet, nu exista un feedback al informaţiilor. Studiul va trebuie reactualizat”, a declarat Cîrstoiu.

Piedone vrea autostrada suspendată a lui Oprescu, dar pe 5 nivele: „Aşa am văzut eu în Japonia!”

„Cu deplasarea conexa pe salba de lacuri, hai sa fim seriosi! E greu de crezut că în București te poti duce cu barca la serviciu”, a adăugat candidatul PSD-PNL.

Medicul Cătălin Cîrstoiu: Trebuie să resetăm toată gândirea, toată atitudinea şi, de ce nu, toată abordarea clasei politice faţă de Capitală şi faţă de cetăţeni / Ce răspunde la întrebarea cum se înţelege cu Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă

Medicul Cătălin Cîrstoiu, susţinut de PSD şi PNL pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei, afirmă că a ales acest moment pentru că i se pare important ca abordarea clasei politice faţă de Capitală şi faţă de cetăţeni să se schimbe. El susţine că se înţelege bine cu Marcel Ciolacu şi Niculae Ciucă, cu care a constatat că are idei comune, ambii având ”o concepţie nouă despre ceea ce înseamnă abordarea sistemului de conducere”.

”A venit un moment în care cred eu că decizia de a candida pentru Primăria Generală a Capitalei a fost determinată nu neapărat de dorinţa mea de a ocupa o funcţie (…) cât am simţit că este un moment foarte important pentru Capitală, pentru Bucureşti, pentru cetăţenii acestui oraş. Este un moment în care cred că trebuie să resetăm toată gândirea, toată atitudinea şi, de ce nu, toată abordarea clasei politice faţă de Capitală şi faţă de cetăţeni”, a declarat medicul Cătălin Cîrstoiu, miercuri seară.

EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone: „Piedone nu se retrage, Piedone merge până la capăt. Ei se feresc de puşcărie, eu am fost la puşcărie”
Întrebat de ce a ales să candideze din partea PSD şi PNL, medicul a explicat că,  având diferite funcţii de-a lungul timpului, a interacţionat cu politicieni din diferite partide.

”Încet, încet am construit un algoritm, un fir logic de gândire (…) Am constatat o coeziune în punctele noastre de vedere, pentru că sunt idei foarte bune şi într-o parte şi în cealaltă”, a mai afirmat Cătălin Cîrstoiu.

Întrebat dacă se înţelege mai bine cu Marcel Ciolacu sau cu Nicolae Ciucă, candidatul comun al celor două partide a afirmat: ”Ne înţelegem în egală măsură (…) Sunt doi oameni care au o concepţie nouă despre ceea ce înseamnă abordarea sistemului de conducere, integrarea ideilor”.
El a explicat că nu va renunţa la medicină, chiar dacă timpul pe care îl va avea la dispoziţie va fi limitat, în cazul în care devine primar general.