Soluţia unui virusolog german pentru un Crăciun normal. „Oamenii trebuie să cântărească singuri riscurile pandemiei”

Al doilea val al pandemiei de coronavirus este în plină eferverscență în Europa. Directorul de virusologie al Spitalului ”La Charite” din Berlin este de părere că cheia salvării sărbătorilor de iarnă stă în conceptul de ”pre-carantină”, conform Rador.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 04:53
Soluţia unui virusolog german pentru un Crăciun normal. „Oamenii trebuie să cântărească singuri riscurile pandemiei”

Christian Drosten face parte din grupul de experți ai Uniunii Europene privind coronavirusul. Acesta susține că, pentru ca germanii să se bucure de un Crăciun cât mai aproape de normal, ar fi indicată evitarea tuturor contactelor fizice și sociale cu cel puțin o săptămână înainte.

Citește și: Statul care a înregistrat doar două noi cazuri de COVID. Autorităţile anunţă relaxarea restricţiilor

”Fiecare individ, desigur, trebuie să ia în considerare modul în care acest lucru poate fi implementat în propria viață cotidiană. Cum să faci asta când ai copii care merg la grădiniță sau la școală? Este posibil să eviți întâlnirile cu câteva zile înainte de vizitarea familiei sau să lucrezi în totalitate de acasă, dacă munca o permite”, a declarat Drosten pentru publicația Die Zeit.

Virusologul consideră că aceasta ar putea fi o o abordare pentru următoarea perioadă. Acesta susține că nu există siguranță absolută și întotdeauna vor fi riscuri reziduale.

”Aceasta ar putea fi o abordare pentru perioada următoare, pentru sărbătorile de toamnă și poate și pentru Crăciun, dar același lucru este valabil și pentru moment: într-o anumită măsură, oamenii trebuie să cântărească singuri riscurile unei pandemii. Nu există nimeni în siguranță absolută, există întotdeauna riscuri reziduale”, adaugă Drosten.

”Cu toții trebuie să luăm situația în serios, chiar și atunci când încercăm să avem o viață cotidiană normală. Cu toții trebuie să dezvoltăm o conștientizare adecvată a situației”, a conchis el.