Soluţie extremă după criza provocată de pesta porcină. China creşte porci giganti de dimensiunea urşilor polari VIDEO

Într-o fermă din sudul Chinei sunt crescuți porci de dimensiuni uriaşe, care ajung să capete dimensiunile unor urși polari. Animalele de peste 500 de kilograme fac parte dintr-un efectiv de porci care sunt crescuți special pentru a atinge proporţii gigantice.

09 oct. 2019, 14:44

La sacrificare, unele dintre aceste exemplare dintre ei se pot vinde şi cu 1.500 de dolari, de peste trei ori mai mult decât venitul mediu lunar din Nanning, capitala provinciei Guangxi, potrivit Bloomberg.

Prețurile ridicate la carne de porc din provincia de nord-est Jilin îi determină pe fermieri să crească porcii pentru a ajunge la o greutate medie de între 175 și 200 kg, mai mare decât greutatea normală de 125 de kilograme.

Principalii producători din China, inclusiv Wens Foodstuffs Group Co, cel mai important crescător de porci din țară, Cofco Meat Holdings Ltd. și Beijing Dabeinong Technology Group Co. spun şi ei că încearcă să crească greutatea medie a porcilor.

Odată cu pesta porcină africană care a decimat efectivele de porci ale Chinei la jumătate, prețurile cărnii de porc au atins un nivel record, ceea ce a determinat guvernul să solicite fermierilor să stimuleze producția pentru a tempera inflația. Vicepremierul chinez Hu Chunhua a avertizat că situația de aprovizionare va fi „extrem de severă” până în prima jumătate a anului 2020.


loading...