Soluţie extremă! De frica facturilor uriaşe la curent, oamenii scot frigiderele din priză. Numărul celor care ajung la spital cu toxiinfecţii alimentare este uriaş

De facturile uriaşe la energia electrică nu sunt afectaţi doar românii, ci şi europenii. Englezii, spre exemplu, au ajuns să ia măsuri extreme ca să mai economisească. Îşi scot frigiderele din priză pe timpul nopţii şi centralele termice pe timpul zilei.

25 mai 2022, 09:53
Soluţie extremă! De frica facturilor uriaşe la curent, oamenii scot frigiderele din priză. Numărul celor care ajung la spital cu toxiinfecţii alimentare este uriaş

Facturi uriaşe! De frica facturilor uriaşe, englezii iau măsuri dintre cele mai radicale, însă aceste măsuri sunt cu dus şi întors. Directorul unei bănci de alimente din Cornwall a dezvăluit faptul că mulţi copii englezi ajung la spital cu toxiinfecţii alimentare pentru că sunt hrăniţi cu mâncare alterată. În plus, şi răcelile sunt frecvente în rândul copiilor, asta pentru că micuţii tremură de frig în case. În Anglia, temperaturile de vară se învârt în jurul valorii de 20 de grade Celsius, maximele fiind 23 de grade. La astfel de temperaturi, centralele termice ale englezilor ar fi fost pornite pe parcursul zilei dacă energia electrică ar fi fost mai ieftină.

Facturile uriaşe la curent îi determină pe englezi să-şi scoată frigiderele din priză şi să stea cu hainele nespălate

Şi nu în ultimul rând, o altă soluţie extremă la care recurg cetăţenii din Regat este să îmbrace hainele timp de o săptămână fără să le spele în încercarea de a face economie şi la curent, şi la apă.

Am auzit că în multe școli sunt copii care au toxiinfecții alimentare pentru că părinții vor să economisească și opresc frigiderele noaptea. Nu este o chestie locală, este peste tot prin Anglia”, confirmă managerul unei bănci de alimente din Truro pentru The Times.

Citeste si Sclavagism: Români siliţi să muncească câte 16 ore pe zi în Anglia. Cardurile de salarii, confiscate de mafioţi

Guvernul britanic încearcă să ofere sprijin familiilor vulnerabile: 80% din prețul celei mai ieftine pompe de căldură pentru o locuință. Pompa extrage căldura din aer sau din pământ și o transformă în vapori. Cu ajutorul unui cazan, încălzește apoi caloriferele și dă apă caldă.

Milioane de britanici trec printr-o criză economică profundă, urmare a inflației și a creșterii preţului la energia electrică. Specialiştii E.ON estimează că 40% dintre cei 8 milioane de abonați ai săi din Marea Britanie vor fi în incapacitate de plată până în octombrie dacă autorităţile nu iau măsuri. În acest moment, există britanici care plătesc chiar și mai mult de 10% din venitul lor pe energia electrică.

Citeste si Obezitatea a ajuns un lucru banal în Anglia. Cum arata manechinele din magazinele cu articole de sport din Marea Britanie