Soluţie inedită găsită de preoţi pentru binecuvântarea bucatelor de Paşti: sfinţirea în sistem drive-thru sau drive-in

Preoţii din Parohia Tur (Negreşti-Oaş) s-au adaptat restricţiilor impuse de epidemia de coronavirus şi au găsit o modalitate inedită pentru a binecuvânta bucatele tradiţionale ale credincioşilor din parohie. Ei au venit cu varianta sfințirii mâncării în “regim drive-thru”, potrivit presasm.ro.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 07:37
Soluţie inedită găsită de preoţi pentru binecuvântarea bucatelor de Paşti: sfinţirea în sistem drive-thru sau drive-in

Într-o postare pe pagina de Facebook a parohiei, se anunţă faptul că preoţii au găsit soluţia pentru a păstra tradiţia pascală a binecuvântării bucatelor în condiţiile impuse de starea de urgenţă. Prin proiectul parohial “Hristos a ÎNVIAT, Hristos nu-i IZOLAT”, preotul le explică enoriașilor condițiile speciale în care vor fi celebrate sărbătorile pascale din acest an.

După cum se ştie, slujba Învierii Domnului se va desfăşura, în acest an, doar în prezenţa clerului bisericesc. După ora 01:00, însă, voluntarii parohiei vor lua la pas străzile localității pentru distribuirea paștilor. Acestea le vor fi date credincioşilor în pahare închise ermetic, iar credincioșii care doresc pot să îi aștepte pe aceștia în poartă, cu o lumânare aprinsă.

Minune înainte de Paşte! Coroana de spini a Mântuitorului a înflorit VIDEO

Pentru sfințirea bucatelor, Parohia Tar din Negreşti-Oaş a găsit o soluţie inedită. Aceasta va fi în sistem drive-thru sau drive-in. Adică, sfinţirea mâncărurilor tradiţionale se va face fie în familie, cu apă sfinţită, fie a doua zi, la biserică. Credincioșii sunt rugați să vină cu mașina, cu coșul în portbagaje, iar preotul va sfinți coloana de mașini în mișcare.

În postarea distribuită pe pagina de socializare a parohiei se precizează faptul că vor fi respectate toate regulile dispuse prin starea de urgență și normele de igienă impuse de epidemie.