Soluție marca Viktor Orban. Cum reușește Ungaria să păcălească UEFA, pentru ca naționala să joace cu stadionul plin, în ciuda sancțiunilor

Ungaria a găsit soluția pentru ca naționala de fotbal să joace cu stadionul plin, în ciuda sancțiunilor de la UEFA, stabilite după incidentele rasiste de la EURO 2021. Peste 30.000 de persoane vor participa sâmbătă, 4 iunie, la meciul dintre Ungaria și Anglia, din Nations League. 

02 iun. 2022, 13:35
Soluție marca Viktor Orban. Cum reușește Ungaria să păcălească UEFA, pentru ca naționala să joace cu stadionul plin, în ciuda sancțiunilor

Pentru a ocoli sancțiunea de la UEFA, Ungaria va profita din plin de regulament. Asociația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a utilizat o prevedere ce permite ca toți copiii cu vârsta sub 14 ani să fie primiți la meci, însoțiți de adulți. O persoană care are cel puțin 18 ani împliniți poate însoți între unul și zece copii la meci.

Inițial, UEFA a stabilit ca naționala de fotbal a Ungariei să joace trei partide oficiale cu ușile închise. Maghiarii au făcut apel, iar sancțiunea a fost redusă la două meciuri. Scandalul a fost declanșat în iunie 2021, când ultrașii maghiari au scandat sloganuri homofobe și rasiste în timpul meciurilor cu Franța, Portugalia și Anglia. Cristiano Ronaldo (Portugalia) și N’Golo Kante (Franța) ar fi fost agresați verbal de suporterii unguri. Astfel, federația maghiară de fotbal a fost amendată cu 100.000 de euro. În grupa F, Ungaria a terminat pe locul 4.

 

Ungaria a ajuns în Urna A, în UEFA Nations League

 

Partida dintre Ungaria și Anglia se va disputa pe Pușkaș Arena. 30.000 de persoane deja și-au anunțat prezența la meciul din Grupa 3 (Liga A), a transmis purtătorul de cuvânt al Federației Maghiare de Fotbal din Ungaria, Jeno Sipos.

Meciul dintre Ungaria și Anglia se va disputa sâmbătă, de la ora 19:00 ora României. Din grupa maghiarilor mai fac parte Germania și Italia. În aceeazi și vor juca și italienii cu nemții, de la ora 21:45.

În Liga B va juca și România, împotriva Muntenegrului, partidă care se va disputa în deplasare, de la ora 21:45. Programul meciurilor din UEFA Nations League este completat de Armenia – Irlanda, Finlanda – Bosnia, Lituania – Luxemburg, Turcia – Insulele Feroe.