Soluţii pentru un plus de energie înainte şi după prânz

Pentru a avea un plus de energie inainte si dupa pranz, trebuie sa respecti cateva reguli simple: fa exercitii dimineata, o plimbare dupa masa de pranz si mananca usor.

23 aug. 2015, 10:09
Soluţii pentru un plus de energie înainte şi după prânz

Fa exercitii dimineata
O zi buna incepe intotdeauna cu o dimineata buna.Exercitiile fizice de dimineata sunt benefice din mai multe motive: In primul rand nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru planificarea lor mai tarziu si vei vedea ca iti va face bine sit e va linisti gandul ca poti taia ceva de pe lista chiar inainte ca ziua sa inceapa cu adevarat. Pe de alta parte, sesiunile de exercitii de dimineata te vor metine la un nivel de energie ridicat pe tot parcursul zilei, in special in orele de la service cand ai cea mai mare nevoie de putere de concentrare.

Fa o plimbare dupa masa de pranz
Daca iti dai seama ca in fiecare dupa amiaza pierzi mai multa vreme visand cu ochii deschisi si cascand decat muncind, incearca in fiecare pauza de pranz, dup ace ai luat masa, sa faci o scurta plimbare de 10 minute pentru a-ti revigora trupul. O plimbare in jurul cladirii de birouri sau fabricii unde lucrezi, discutand cu colegii ar trebui sa fie de ajuns pentru a te reincarca pentru a doua parte a zilei de munca.

Mananca usor
Nu numai ca o mancare grea iti va da peste cap dieta si conditia fizica dar, luand o astfel de masa de pranz in zilele de munca, nu va face decat sa te arunce direct in acea stare de somnolenta si lene de care vorbeam la punctual precedent. In loc sa optezi pentru un rapid meniu chinezesc sau de fast food, incearca un meniu cat mai usor dar satios care sa contina suficiente proteine, legume si carbohidrati. Te va scoate din starea de letargie sit e va si satura pentru toata ziua de munca.

Citeste mai mult pe lyla.ro