ŞOMAJ TEHNIC. Ludovic Orban: Avem bani în buget

Premierul Ludovic Orban a anunțat că în prima lună de la declanșarea stării de urgență au fost aproape 600 de mii de solicitări pentru șomajul tehnic. Premierul susţine că sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata indemnizaţiilor de şomaj tehnic.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 05:44
ŞOMAJ TEHNIC. Ludovic Orban: Avem bani în buget

„Planul de relansare economică. După ce ne vom obișnui cu virusului și vom învăța să ne protejăm, e important ca economia să repornească.

Sunt foarte atent la ce se întâmplă în Europa, dar și SUA. Măsurile pe care le luăm trebuie să fie coordonate cu Europa. Trebuie să ținem cont și de deciziile la nivel european.

Pentru prima lună, au fost solicitări de aproape 600 de mii de persoane care beneficiază de această indemnizație tehnică. Așteptăm următoarele cererei Am prevăzut bani în buget pentru cereri și mai mari. Avem acordul UE pentru decondarea din fonduri europene” a spus Ludovic Orban, la Iași.

Reamintim că Guvernul va prelungi măsura plăţii şomajului tehnic de către stat pe o perioadă cuprinsă între două săptămâni şi o lună, după încetarea stării de urgenţă, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

„Foarte probabil vom prelungi măsura şomajului tehnic. Nu ne-am hotărât dacă pentru două săptămâni, până la începutul lui iunie, sau pentru încă o lună, dar cu siguranţă o vom prelungi, şi zilele acestea, până la sfârşitul săptămânii, o să luăm o decizie, funcţie şi de setul de decizii primare care trebuie luate, şi anume care sunt sectoarele în care, conform evoluţiei pandemiei şi a deciziilor autorităţilor, estimăm că nu se va putea relua activitatea imediat. Pe acestea vrem să continuăm să le sprijinim, pentru că nu au activitate şi noi le cerem să rămână închise. (…). Deci asta este de fapt provocarea de bază, să facem o listă cu cele care rămân închise încă o perioadă, cel mai probabil cele care presupun public numeros – spectacole, activităţi cu public, ceea ce sper să nu însemne restaurante, pentru că aici avem în vedere o măsură tip distanţare”, a precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.