Şomaj tehnic pentru profesori. Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră

Publicat: Duminică, 05 Aprilie 2020 20:08 // Actualizat: Duminică, 05 Aprilie 2020 21:03 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban a anunţat, duminică seară, la România TV că trimiterea profesorilor în şomaj tehnic nu este o soluţie pe care Guvernul să o ia în calcul în următoarea perioadă.

Ludovic Orban le-a transmis profesorilor că trebuie sa tina orele online, prin toate mijloacele, sa isi faca treaba astfel incat sa nu fie nevoie de reluarea anului. 

„Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. Cadrele didactice trebuie să ţină orele pe platforme online, prin media, prin toate mijloacele pe care pot să organizeze orele şi să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară amânarea anului. Nu avem în vedere sub nicio formă această soluţie. Încercăm să ne organizăm astfel încât să îmbunătăţim această activitate de predare online, să creştem interesul pentru online. Şi profesorii trebuie să fie un pic mai implicaţi şi mai dedicaţi, să se adapteze acestei forme noi de transmitere a cunoştinţelor, care înseamnă predarea online, trebuie să fie mai implicaţi în această chestiune. În rest, orice poveste circulă nu trebuie băgată în seamă, nu avem în vedere o astfel de decizie legată de profesori", a spus Ludovic Orban la România TV.

Premierul a adăugat că se face o analiză pe fiecare sector din aparatul bugetar, pentru a se vedea dacă este posibilă aplicarea şomajului tehnic şi în zona angajaţilor de la stat.

"Până nu facem o analiză serioasă şi nu pregătim decizii serioase, refer să nu exprim niciun punct de vedere (în ce priveşte şomajul tehnic pentru bugetari - n.r.). Sunt zone clare unde nici nu se poate vorbi de şomaj tehnic, în zona sănătăţii, în zona de ordine publică, în zona de muncă şi protecţie socială, unde trebuie să plătim în continuare pensiile, trebuie să plătim toate formele de ajutoare sociale, acum trebuie să operaţionalizăm acordarea şomajului tehnic. Vor trebui procesate zeci de mii de solicitări de către AJOFM - uri şi de către AJPIS - uri. De asemenea, în zona finanţelor publice, practic avem nevoie de funcţionarea ANAF, pentru că de asta depinde, practic, alimentarea cu fonduri publice ca să putem face faţă cheltuielilor cu care ne confruntăm. E adevărat că sunt zone unde, într-adevăr, se poate vorbi de o astfel de măsură, dar până nu avem o analiză foarte clară a situaţiei, orice vorbă aruncată pe tema asta nu are un suport în realitate. Când vom avea pregătite propuneri de decizii, le vom comunica public", a mai precizat  Ludovic Orban.

Citeşte şi Ludovic Orban, despre prelungirea stării de urgenţă. "Analizăm evoluţia epidemiei"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban profesori şomaj tehnic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H