Obama a luat masa alături de Bear Grylls. Meniul: resturi de somon abandonate de un urs VIDEO

Pentru a promova mesajul său asupra climei, Barack Obama folosește toate strategiile de comunicare posibile, chiar dacă aceasta implică, de pildă, degustarea resturillor dintr-un somon abandonat de un urs, scrie miercuri AFP.

09 sept. 2015, 09:17
Obama a luat masa alături de Bear Grylls. Meniul: resturi de somon abandonate de un urs VIDEO

Pentru a promova mesajul său asupra climei, Barack Obama folosește toate strategiile de comunicare posibile, chiar dacă aceasta implică, de pildă, degustarea rămășițelor unui somon abandonate de un urs, scrie miercuri AFP.

Într-un clip extras din emisiunea „Running Wild with Bear Grylls”, aventurierul tv a scos din rucsac „un somon pe jumătate mâncat”, pe care i-a oferit-o preşedintelui SUA, Barack Obama.

„Alaska este tărâmul urşilor şi al somonului”, a explicat Grylls. „Am găsit această bucată de somon pe malul râului. Nu vă speriaţi prea tare, dar a fost mâncată pe jumătate de un urs”.

Incident controversat cu Obama în Alaska. Un somon îşi depune icrele pe pantofii lui VIDEO

Obama s-a arătat amuzat: „De ce nu a mâncat ursul tot somonul? Arată bine”, a întrebat preşedintele SUA. Grylls i-a explicat că atunci când au la îndemână mulţi somoni, urşii sălbatici preferă să mănânce doar grăsimea peştelui şi aruncă restul cărnii.

„Cred că președintele a fost un pic surprins când am dat la iveală somonul mâncat pe jumătate”, a explicat la cameră Bear Grylls, gazda spectacolului.

„Aceasta este una dintre cele mai frumoase zile ale mandatului meu de președinte, nu sunt la birou și nu port costum”, a spus Obama amuzat.

Episodul avându-l ca protagonist pe președintele SUA urmează să fie difuzat în întregime până la sfârșitul acestui an.

Dorind să atragă atenția asupra celor mai dramatice consecințe ale schimbărilor climatice și să facă apel la mobilizare, președintele Barack Obama a vizitat Alaska timp de trei zile, fiind purtător al mesajului: „Noi nu acționăm suficient de repede”, notează AFP.