Sonda Parker s-a apropiat cel mai mult de Soare. Este o PREMIERĂ în istoria omenirii

Publicat: Marţi, 30 Octombrie 2018 12:13 // Actualizat: Marţi, 30 Octombrie 2018 12:13 // Sursa: romaniatv.net

Sonda Parker, lansată în luna august de agenţia spaţială americană, a devenit dispozitivul care s-a apropiat cel mai mult de Soare în întreaga istorie a omenirii, a anunţat NASA.

Sonda Parker, lansată în luna august de agenţia spaţială americană, a devenit dispozitivul care s-a apropiat cel mai mult de Soare în întreaga istorie a omenirii, au anunţat luni inginerii de la NASA, citaţi de AFP.

Sonda Parker a fost lansată pe 12 august şi se îndreaptă de atunci cu mare viteză spre Soare.

Luni, ea se afla la o distanţă de 42,73 milioane de kilometri faţă de astru, doborând precedentul record în domeniu, ce aparţinea sondei americano-germane Helios 2 şi care fusese stabilit în aprilie 1976, potrivit NASA, informează Agerpres.

Periplul sondei Parker este însă departe de a se fi încheiat. Atunci când se va apropia cel mai mult de Soare, în 2024, sonda americană se va afla la o distanţă de aproximativ 6 milioane de kilometri faţă de astru.

Citeşte şi Secretele ascunse ale planetei Marte: piramide, structuri ciudate şi OZN-uri

"Au trecut 78 de zile de când sonda Parker a fost lansată şi acum ne-am apropiat cel mai mult de steaua noastră decât în oricare alt moment al istoriei noastre", a declarat şeful de proiect Andy Driesman.

Aceeaşi sondă urma să doboare luni şi recordul pentru cel mai rapid vehicul spaţial din istoria omenirii, prin prisma vitezei relative în raport cu Soarele, potrivit calculelor efectuate de specialiştii de la NASA. Precedentul record, care era de 246.960 de kilometri pe oră, fusese stabilit de sonda Helios 2, potrivit Agerpres.

De mărimea unui mic automobil, cu un cost de producţie de 1,5 miliarde de dolari şi protejată de un scut solar foarte gros, sonda Parker va deveni primul obiect creat de om care va înfrunta condiţiile infernale din coroana solară, o parte a atmosferei Soarelui, care este de 300 de ori mai fierbinte decât suprafaţa stelei. Sonda Parker va trebui să traverseze de 24 de ori coroana solară pe durata acestei misiuni ce va avea o durată de şapte ani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H