SONDAJ ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Cine se va lupta în finala pentru Cotroceni? VOTAŢI

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Cine va fi preşedintele Romaniei. Tot ce trebuie să ştiţi despre alegerile prezidenţiale: candidaţi, partide, campanie electorală. RomaniaTV.net vă invită să votaţi cuplul de candidaţi care ca obţine cel mai bun scor electoral după primul tur.

RomaniaTV.net
07 nov. 2019, 11:29
SONDAJ ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Cine se va lupta în finala pentru Cotroceni? VOTAŢI

SONDAJ ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2019 în România va avea loc pe 10 noiembrie 2019. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50% + 1 din numărul alegătorilor înscriși pe listele permanente, un al doilea tur de scrutin va avea loc pe 24 noiembrie 2019.

27 de persoane și-au anunțat intenția de a candida la alegerile din 2019. Dintre acestea, 17 și-au depus dosarul la Biroul Electoral Central, fiind admise în final 14 candidaturi, un număr similar cu cel de la scrutinul precedent.

 La alagerile prezidenţiale din 2019 au fost validate 14 candidaturi. Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea acestora pe buletinele de vot.

 

1. Klaus Werner Iohannis, susţinut de PNL, actualul preşedinte

2. Theodor Paleologu, susţinut de PMP

3. Ilie-Dan Barna, susţinut de Alianţa 2020 USR PLUS

4. Hunor Kelemen, susţinut de UDMR

5. Vasilica-Viorica Dăncilă, susţinută de PSD

6. Cătălin Sorin Ivan, susţinut de Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională

7. Ninel Peia, susţinut de Partidul Neamul Românesc

8. Sebastian-Constantin Popescu, susţinut de Partidul Noua Românie

9. John Ion Banu, susţinut de Partidul Naţiunea Română

10. Mircea Diaconu, candidat susţinut de Alianţa electorală ”UN OM”, formată din ALDE şi Pro România

11. Bogdan-Dragoş-Aureliu Marian-Stanoevici, candidat independent

12. Ramona Ioana Bruynseels, susţinută  de Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)

13. Viorel Cataramă, susţinut de Dreapta Liberală

14. Alexandru Cumpănaşu, candidat independent

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, ora 21.00. În 2019 suntem în situația inedită în care votarea efectivă a început înaintea campaniei electorale. După ce candidaturile au rămas definitive și s-a tras la sorți ordinea candidaților pe buletinele de vot, acestea au fost trimise prin poștă românilor care s-au înscris, până pe 15 septembrie, pentru votul prin corespondență. Astfel, buletinele au fost distribuite, iar unele deja returnate încă din prima decadă a acestei luni. Plicurile vor fi deschise abia după încheierea primului tur. 

”Votarea la secțiile de votare din străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12.00 şi se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00 şi se încheie la ora locală 21.00”, se arată în îndrumarul electoral elaborat de către Autoritatea Electorală Permanentă.

 Pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile prezidenţiale din 2019, BEC a acreditat, la 21 octombrie 2019, S.C. Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS S.R.L., S.C. Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (I.R.E.S.) S.R.L. şi S.C. Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE S.R.L.