SONDAJ ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Votează online candidatul tău preferat la scrutinul de duminică

Duminică suntem chemaţi la urne să alegem următorul preşedinte. De fapt, duminică vom afla cine sunt cei doi candidaţi care vor intra în turul II al alegerilor prezidenţiale, pentru că sistemul electoral din România face aproape imposibilă alegerea preşedintelui din primul tur. Intră pe RomaniaTV.net şi spune-ne cu cine votezi, pentru a avea o imagine cât mai fidelă a votului de duminică.

RomaniaTV.net
09 nov. 2019, 05:57
SONDAJ ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Votează online candidatul tău preferat la scrutinul de duminică

RomaniaTV.net face un sondaj online, în care vă puteţi exprima opţiunea de vot în timp real.

Cu cât veţi intra mai mulţi şi veţi vota, cu atât mai fidelă va fi imaginea asupra rezultatului primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Primii doi candidaţi în ordinea voturilor obţinute vor intra în turul II al alegerilor, care se va desfăşura pe 24 noiembrie.

Primele rezultate de tip exit poll vor fi aflate la ora 21.00, imediat după închiderea urnelor. Institutele acreditate realizează sondaje la secţiile de vot pe întreaga durată a zilei de duminică şi le centralizează, astfel că la ora 21.00 au deja conturată o imagine a rezultatelor finale.

Biroul Electoral Central a acreditat trei institute să realizeze sondaje la ieşirea de la urne atât pe 10 noiembrie, cât şi pe 24 noiembrie.

Acestea sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie IRES şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Tot duminică noapte încep să apară primele rezultate parţiale oficiale, în urma numărării şi centralizării voturilor din ţară şi străinătate la Biroul Electoral Central.

Luni dimineaţă rezultatele se vor cunoaşte cu o precizie destul de mare şi doar dacă există diferenţe foarte mici între două locuri consecutive se poate schimba ordinea finală a candidaţilor.