Sondaj Avangarde: 42% dintre bucureşteni ar alege candidatul alianţei PSD-UNPR-PC la Primăria Capitalei

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Generală a Capitalei, 42% dintre bucureșteni ar alege candidatul alianței PSD-UNPR-PC, în vreme ce 37% ar vota candidatul PNL, arată o cercetare sociologică realizată în București, în perioada 2 - 15 iunie, de grupul de studii socio-comportamentale Avangarde.

RomaniaTV.net
22 iun. 2015, 08:32

Pe locul al treilea s-ar situa la egalitate candidații Partidului Liberal Reformator (PLR) și ai Partidului M10 cu 5% dintre opțiuni, urmați de cei ai PRM și PMP cu 3% și de cei ai PPDD și PNȚCD cu 2%. Pentru un alt candidat ar vota doar 1% dintre bucureșteni.

În ceea ce privește primăriile de sector, bucureștenii sunt mulțumiți în proporție de 40% de activitatea Primăriei Sectorului 1, 32% de activitatea Primăriei Sectorului 2, 46% de Primăria Sectorului 3, 49% de Primăria Sectorului 4, doar 5% de activitatea Primăriei Sectorului 5 și 15% de Primăria Sectorului 6.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.400 de persoane, de 18 ani și peste, prin metoda față-în-față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a Bucureștiului, iar eroarea maximă tolerată este de plus/minus 2,62%, pentru un interval de încredere de 95%.

„O veste buna despre cum oamenii din Capitala aprecieaza activitatea noastra politica si Guvernamentala dar si munca primarilor sprijiniti de noi – Sorin Oprescu, Neculai Ontanu, Robert Negoita si Cristian Popescu Piedone! Trebuie sa muncim mai mult si mai eficient si la alegerile locale de anul viitor rezultatele vor fi pe masura!”, a scris premierul Victor Ponta, pe contul de Facebook, după anunţarea sondajului.