SONDAJ AVANGARDE: Iohannis şi Cîţu şi-au înjumătăţit cota de încredere în ultima lună, AUR depăşeşte USR şi se apropie de PNL în intenţia de vot

PSD ar obţine 40% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL - 17%, AUR - 14% şi de USR - 13%, conform unui Barometru al opiniei publice realizat de Avangarde.

27 oct. 2021, 14:04
SONDAJ AVANGARDE: Iohannis şi Cîţu şi-au înjumătăţit cota de încredere în ultima lună, AUR depăşeşte USR şi se apropie de PNL în intenţia de vot

Conform cercetării sociologice realizate de Anagarde, medicul Alexandru Rafila este pe primul loc în topul popularităţii, urmat de Marcel Ciolacu şi de Emil Boc, în timp ce Klaus Iohannis coboară de pe locul 3 luna trecută, pe locul 6, după Raed Arafat şi George Simion. Dacian Cioloş, Dan Barna, Ludovic Orban, Nicuşor Dan şi Rareş Bogdan sunt în a doua jumătate a clasamentului, care se încheie cu Florin Cîţu.

Conform rezultatelor barometrului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, scorurile obţinute ar fi – PSD-40% (faţă de 37% luna trecută), PNL – 17% (faţă de 20% luna trecută), AUR – 14%, USR – 13%, UDMR – 5%, iar PMP nu ar realiza pragul de 5% pentru intrarea în Parlament, informează News.ro.

În topul favorabilităţii personalităţilor politice, pe primul loc se află deputatul PSD Alexandru Rafila, cu 30%. Rafila este urmat de Marcel Ciolacu – 25%, Emil Boc – 24%. Preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe locul al treilea la precedentul barometru, coboară pe locul 6, cu 14 % cotă de încredere, comparativ cu 28% în urmă cu o lună. Şi premierul Florin Cîţu esteîn scădere, cu o cotă de încredere de numai 7%, faţă de 14% în septembrie.

Aproape o treime dintre români consideră Guvernul vinovat pentru gravitatea valului 4 al pandemiei

Guvernul este considerat  de 28% dintre cei chestionaţi responsabil pentru gravitatea valului 4 al pandemiei în România, 15% consideră că preşedintele Iohannis este cel vinovat. în timp ce 14% consideră că populaţia este cea vinovată.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 – 26 octombrie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

Citeşte şi: El este miliardarul român care dirijează atacurile împotriva lui Klaus Iohannis! Ce interese străine se ascund în spatele conglomeratului pe care îl conduce dubiosul domn Siminel