Sondaj AVANGARDE. Ministrul Sănătăţii, prăbuşire absolută. Românii convinşi că Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical

Un sondaj de opinie realizat de Avangarde, grupul de studiu socio comportamentale, privind modul în care oamenii percep gestionarea pandemiei în România, vine cu rezultate surprinzătoare.

29 mart. 2021, 23:11
Sondaj AVANGARDE. Ministrul Sănătăţii, prăbuşire absolută. Românii convinşi că Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical

Sondaj AVANGARDE. Potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra modului în care guvernul gestionează ţara în problemele cu maxim impact, mult, 63% dintre respondenți nu au acordat note de trecere Guvernului României pentru modul în care a gestionat până în acest moment Pandemia COVID-19, potrivit Antena 3.

Sondaj AVANGARDE. Ministrul Sănătăţii, prăbuşire absolută. Românii convinşi că Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical

Potrivit datelor  privind percepțiile publice asupra gestionării pandemiei de COVID-19 în România și a campaniei naționale de vaccinare, 79% dintre cei intervievați declară că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită.

Întrebați dacă, la cum evoluează pandemia la nivel mondial, cred că vom reveni cu viața la normal, 23% dintre respondenți spun că viața ar putea reveni la normal în a doua parte a anului 2022, în timp ce 21% spun că acest demers nu se va realiza niciodată.

Referitor la importanța şi necesitatea vaccinării împotriva SARS-CoV-2 (Covid 19), 48% dintre respondenți consideră că vaccinul este necesar şi important, în timp ce 32% susțin că imunizarea nu este necesară. Alți 3% susțin că această campanie de vaccinare ar fi utilă doar pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani.

Referitor la tipul de vaccin 24% dintre respondenți spun că au încredere în Pfizer, 6% în Moderna, 3% în serul de la AstraZeneca, în timp ce 33% susțin că nu au încredere în niciunul.

59% dintre respondenți consideră că armata ar trebui să se ocupe în continuare de campania de vaccinare anti-Covid-19, în timp ce 12% cred că demersul ar trebui preluat de Ministerul Sănătății.

Totodată, 63% dintre respondenți au declarat că actualul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical din România.

Mai mult, 53% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de activitatea instituției în acest an. Studiul a fost realizat în perioada 15.03.2021-26.03.2021 pe un eșantion de 930 de subiecți prin metoda CATI (interviuri telefonice).

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a prezentat în ședința de Guvern de joi un raport cu măsurile luate de minister în cele trei luni de la preluarea mandatului. Plicuri poștale, 2 broșuri, mai mulți urmăritori pe Facebook, printre realizările ministrului Voiculescu. Ce conține raportul pe 3 luni.  Raportul de activitate al lui Vlad Voiculescu se referă la asigurarea testelor anti-COVID, creșterea numărului de paturi, dotarea secțiilor ATI cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 26 de milioane de euro, precum și impactul pe Facebook a campaniei referitoare la pandemie.

Citeşte şi: Proteste în țară. Românii ies în stradă și își cer drepturile. Se cere demisia lui Arafat
 

 


loading...