Sondaj Avangarde oct. 2017: PSD, principalul favorit al românilor. PNL ar obţine 26% din voturi

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga cu 44%, în timp ce liberalii ar obține 26%, potrivit unui sondaj Avangarde realizat în perioada 27 octombrie - 8 noiembrie 2017. 

RomaniaTV.net
15 nov. 2017, 10:41
Sondaj Avangarde oct. 2017: PSD, principalul favorit al românilor. PNL ar obţine 26% din voturi

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri generale (parlamentare), PSD ar fi votat de 44% din alegători, PNL ar obţine 26%. ALDE a ajuns la 11%. USR se află la 6%, în timp ce PMP şi UDMR se situează la 4%. 

La întrebarea care este cea mai importantă instituție a Statului Român, cei mai mulţi respondenţi au indicat Parlamentul, respectiv 37%. Pe locul 2 se situează Preşedinţia, iar pe locul trei se află Guvernul. Abia pe locul patru se află Biserica Ortodoxă. 

La întrebarea „Dumneavoastră sunteți mulțumit de situația dumneavoastră materială”, 52% dintre intervievați au răspuns că nu sunt mulțumiți, în timp ce 42% au răspuns „da”.

Din punctul dumneavoastră de vedere care din următoarele două decizii privind deținuții din penitenciare vi se pare cea mai potrivită?

– Să fie eliberați o parte din deținuți pentru a evita plata unor amenzi de la CEDO, iar acei bani să îi alocăm pentru străzi, drumuri și spitale – 36%

– Să nu fie eliberați deloc deținuții, chiar dacă asta înseamnă că vom lua o parte din banii de școli, drumuri și spitale pentru a plăti amenzile CEDO referitoare la condițiile improprii din închisori – 58%

– Nu pot aprecia – 5%

– Nu răspund – 1%.

La întrebarea „Dacă România nu eliberează o parte din deținuți va trebui să plătească amenzi de la CEDO din cauza condițiilor improprii?”, cei mai mulţi (56%) au răspuns că nu trebuie să plătim amendă, în timp ce 34% cred că mai bine plătim amenzi decât să fie eliberați deţinuţii.

SONDAJUL AVANGARDE POATE FI CONSULTAT AICI

Cercetarea Avangarde a fost realizată în perioada 27.10 – 08.11.2017 pe un eşantion de 702 persoane de 18 ani şi peste. 
Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă, neinstituționalizată, la nivel național. Eroarea maximă tolerată la nivelul intregului esantion este de ±4%, pentru un interval de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost CATI (telefonic).