Sondaj Avangarde. Pe cine vor bucureştenii în locul lui Oprescu la Primăria Generală

Bucureştenii l-ar dori în locul lui Sorin Oprescu, edilul Capitalei aflat în prezent în arest preventiv, pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, arată un sondaj de opinie, realizat de Avangarde. Piedone conduce cu 49% în topul încrederii bucureştenilor, urmat de şeful PSD Bucureşti, Robert Negoiţă, cu 43%.

14 sept. 2015, 07:33
Sondaj Avangarde. Pe cine vor bucureştenii în locul lui Oprescu la Primăria Generală

Cristian Popescu Piedone (UNPR) este preferatul a 49% dintre persoanele care au răspuns la sondaj, urmat de edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care a obţinut un procentaj de 43%.

Citeşte şi: Sondaj IRES. Românii cred că riscul unui atac terorist creşte odată cu venirea imigranţilor

Locul trei este ocupat de Ecaterina Andronescu (42%), fostul ministru fiind urmat de Monica Macovei (28%). Urmează Cristian Buşoi cu 24% şi Nicusor Dan cu 17%.

Potrivit sondajului Avangarde, primarul general al Capitalei ar trebui să fie în primul rând cinstit şi sincer (23%), apoi bun administrator, manager, organizator (16%).

Totodată, oamenii au fost întrebaţi, dacă ar fi simpatizanţi liberali, ce candidat ar trebui să aleagă PNL la Primăria Generală a Capitalei. În acest sens, respondenţii l-au plasat pe Cristian Buşoi pe primul loc cu 27%, urmat de Ludovic Orban cu 25%.

Respondonţii au fost întrebaţi şi pe cine ar alege din tabăra PSD la primăria Capitalei, dacă ar fi simpatizanţi social-democraţi. Pe primul loc se află actualul primar Sorin Oprescu, cu 49%, urmat de Robert Negoiţă cu 27%.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-7 septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care este acuzat de luare de mita, după ce ar fi primit 25.000 de euro, află luni dacă rămâne în arest preventiv, iar daca se va întâmpla acest lucru va fi suspendat din funcţie, sau va fi eliberat şi cercetat sub control judiciar.


loading...
Partenerii noștri