Sondaj AVANGARDE: PSD conduce detaşat în intenţia de vot, AUR este la un procent de PNL, USR îşi continuă căderea

Cel mai recent sondaj realizat de Avangarde, la comanda PSD, arată o scădere ușoară a Partidului Social Democrat, o creștere cu un punct procentual pentru PNL, în timp ce AUR crește de la 15% la 17%. USR scade la 10%.

30 dec. 2021, 19:06
Sondaj AVANGARDE: PSD conduce detaşat în intenţia de vot, AUR este la un procent de PNL, USR îşi continuă căderea

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la cererea PSD în decembrie, social democrații sunt creditați cu 39% în intenția de vot, față de 40% în urmă cu o lună, cel mai probabil pe fondul intrării la guvernare.

PNL a crescut un procent, de la 17% la 18%. AUR înregistrează deasemenea o creștere de două procente față de noiembrie și obține astfel cea mai mare creștere electorală de la intrarea în Parlament. AUR a început anul cu 14% și a fluctuat în periada februarie-noiembrie între 14% și 15%, dar a crescut în ultimele luni pe fondul nemulţumirilor din rândul populaţiei pe tema certificatului verde, care a dus şi la mai multe proteste organizate de formaţiunea condusă de George Simion şi Claudiu Târziu.

Sondaj Avangarde

USR a scăzut la 10%, conform acestui sondaj Avangarde, acesta fiind cel mai mic procent din acest an. UDMR se menține la 5 %. Scăderea înregistrată de PSD poate fi motivată prin alința pe care social democrații au semnat-o cu PNL și intrarea la guvernare.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 decembrie, pe un eșantion de 907 subiecți, prin metoda Door-to-Door (Teren), iar marja de eroare este de 3,1% pentru un nivel de încredere de 95%.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu face anunţul crucial: România a îndeplinit toate condiţiile pentru a primi banii din PNRR pe transporturi