Sorin Grindeanu face anunţul crucial: România a îndeplinit toate condiţiile pentru a primi banii din PNRR pe transporturi

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a publicat joi, după şedinţa de Guvern, un anunţ extrem de important pe pagina sa de Facebook, cu implicaţii majore pentru zona de transporturi din România.

30 dec. 2021, 17:57
Sorin Grindeanu face anunţul crucial: România a îndeplinit toate condiţiile pentru a primi banii din PNRR pe transporturi

Sorin Grindeanu anunţă că planul de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare a fost aprobat în ședința de Guvern de joi, aceasta fiind ultima condiţia care trebuia îndeplinită anul acesta în vederea accesării fondurilor din PNRR pe acest domeniu.

„Planul de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare a fost aprobat astăzi în ședința de Guvern. Planul include transferul modal al fluxurilor de transport de călători și marfă către calea ferată.

Este ultima condiționalitate care trebuia îndeplinită până la sfârșitul acestui an, pentru a putea accesa fondurile acordate prin PNRR.

Sumele destinate infrastructurii feroviare prin PNRR vor asigura o creştere a traficului feroviar din România, cu 25%, până în anul 2026.

Planul de acţiune include:

– un sistem cu indicatori pentru prioritizarea investițiilor;
– o structură responsabilă cu pregătirea proiectelor;
– măsuri de creștere a traficului de marfă feroviar cu cel puțin 25% până în 2026 față de 2020;
– măsuri specifice în vederea atingerii unui obiectiv de creștere a numărului de călători din transportul feroviar cu o medie de 25 % față de nivelul de referință din 2021;
– măsuri de creștere a utilizării materialului rulant nou achiziționat;
– măsuri de transfer al călătorilor de la transportul cu autobuze sau microbuze la transportul feroviar pe rutele de navetă.

O componentă importantă a acestui plan de acţiune este Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025, care va fi implementată prin Contractul de activitate şi performanţă al administratorului infrastructurii feroviare pentru perioada 2021-2025 încheiat cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă are noi ținte pentru PNRR: „Va schimba radical viitorul multor copii şi le va asigura şanse la o viaţă bună”