Sondaj Avangarde: Românii cred că ţara noastră va intra în lockdown după alegerile parlamentare

Românii sunt convinşi că după alegerile parlamentare autorităţile vor instituii din nou lockdown în ţara noastră şi asta în contextul exploziei tot mai accentuată a cazurilor de coronavirus.

19 nov. 2020, 16:01
Sondaj Avangarde: Românii cred că ţara noastră va intra în lockdown după alegerile parlamentare

Un sondaj Avangarde arată că 60% dintre respondenţi au spus că sunt siguri că România va intra în lockdown după scrutinul din 6 decembrie, unde vor fi aleşi parlamentarii.

Sondaj Avangarde: 30% dintre români vor să se vaccineze împotriva COVID

Datele aceluiaşi sondaj arată că doar  30% dintre români sunt de părere că vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în timp ce 35% vor aştepta să vadă dacă cei care se vaccinează vor avea parte de reacţii adverse. Totodată, dintre cei care susţin că nu se vor vaccina, 24% spun că nu cred în general în vaccinare şi 72% susţin că nu cred în eficienţa acestui vaccin.De altfel, din această cateogrie, 36% au studii sub liceu, 40% au liceul şi 24% peste liceu, potrivit Mediafax.

Studiul mai arată că 42% dintre respondenţi sunt angajaţi, iar 16% pensionari. Datele indică de asemenea că 60% dintre respondenţi se aşteaptă ca România să intre într-un lockdown complet după alegerile din 6 decembrie, iar 54% dintre aceştia spun că nu vor accepta o nouă carantină generală, cum a fost cea din primăvară.
-60% dintre respondenţi se aşteaptă ca România să intre în lockdown total după alegeri
-54% dintre ei nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală
-25% dintre români spun că nu se vor vaccina atunci când vaccinul va fi disponibil pe piaţă, reiese dintr-un sondaj Avangarde la care au răspuns 815 adulţi din România.

Studiul s-a făcut pe un eşantion de 815 persoane adulte din România. Metoda folosită: interviuri telefonice. Perioada: 15-17 noiembrie. Marja de eroare: 3,3% pentru un nivel de încredere de 95%.

Victor Ponta: Mă aştept să intră în lockdown pe 7 decembrie

Fostul premier Victor Ponta este convins de asemenea că după alegerile parlamentare, guvernul Orban împreună cu preşedintele Iohannis vor instaura în România un nou lockdown.

”’Eu mă aştept să intrăm şi noi în lockdown pe 7 decembrie. Până pe 6, nu. Vor fi rele cifrele, din ce să scadă, că nu testăm. Am stat două luni închiși, nu? În martie și aprilie. Aceste lockdown-uri au ca scop (…) măsuri pe termen scurt, timp în care îţi pregătești sistemul. Aduci de trei ori mai mulți oameni la DSP (…) Eu nu sunt de acord cu lockdown-ul, dar mă uit că ei nu iau măsuri cu care sunt eu sau nu de acord, ci iau măsuri cu gândul să ajungă pe 6 decembrie și după, prăpădul”, spunea Victor Ponta.

Primul lockdown în România a fost pe 16 martie, atunci când preşedintele Klaus Iohannis a emis primul decret privind instituirea stării de urgenţă.

Citeşte şi: Victor Ponta cere redeschiderea şcolilor: „Criza medicală trece într-un an, criza economică în doi ani, dar criza educaţiei va ţine o generaţie”