Sondaj Avangarde: Românii preferă ca legiferarea să se facă în acord cu Constituţia, şi nu cu normele europene. PSD, primul la vot

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat cel mai recent sondaj Avangarde în care se remarcă faptul românii preferă ca legiferarea să se facă în acord cu Constituția și nu cu normele europene

RomaniaTV.net
20 mai 2018, 12:33
Sondaj Avangarde: Românii preferă ca legiferarea să se facă în acord cu Constituţia, şi nu cu normele europene. PSD, primul la vot

Sondajul are o marjă de eroare de 3%, a fost încheiat pe 16 mai, au fost 1047 de persoane intervievate telefonic.

Printre întrebările formulate s-au numărat cele legate de încrederea în diverse instituții și legate de procesul de legiferare, dar și teme de politică externă.

Românii preferă ca legiferarea să se facă în acord cu Constituția și nu cu normele europene.

Se remarcă faptul că o jumătate dintre români declară că au încredere în UE și NATO, iar televiziunile se bucură de o încredere ușor mai ridicată decât presa scrisă.

 
Cel mai nou sondaj Avangarde. Rezultate surprinzătoare 16

 

Marius Pieleanu a prezentat și o evaluare sociologică a scenei politice din România. Cifrele nu sunt parte a sondajului Avangarde.

PSD rămâne primul pe lista opțiunilor de vot a românilor, cu cel puțin 38%. Pe locul secund este PNL, cu aproximativ 22%, iar ultima poziție a podiumului este ocupată de ALDE, cu 13%. Față de decembrie 2017 ALDE aproximativ și-a dublat numărul potențialilor votanți.

USR nu pierde sau nu câștigă, rămâne la 8%, la fel ca în decembrie 2017. UDMR are cel puțin 5%, cu PMP undeva la 4-5%.

Mișcările politice susținute de Victor Ponta și Dacian Cioloș ar strânge 4, respectiv 5% din opțiunile de vot, arată Antena3.