SONDAJ: Câţi americani ştiu să localizeze Ucraina pe hartă? FOTO

Publicat: Marţi, 08 Aprilie 2014 21:37 // Actualizat: Marţi, 08 Aprilie 2014 21:37 // Sursa: romaniatv.net

Trei analişti politici, de la trei universităţi de top din SUA, au întrebat mai mulţi americani dacă ştiu unde este Ucraina, şi i-au rugat să o localizeze pe o hartă a lumii.

Politologii Kyle Dropp (Dartmouth College), Joshua D. Kertzer (Universitatea Harvard) și Thomas Zeitzoff (Universitatea Princeton) au realizat un sondaj în rândul a 2066 de americani, pentru a vedea dacă aceştia ştiu unde se află Ucraina şi ce părere au despre o intevenţie militară a SUA în regiune, potrivit washingtonpost.

De când trupele ruseşti au intrat în peninsula Crimeea, la începutul lunii martie, mass-media din State le-a cerut americanilor să exprime modul în care doresc Statele Unite să răspundă la situația în curs de desfășurare. Deși două treimi din americani susţin că sunt "la curent" cu ce se întâmplă în Ucraina, rezultatele sondajului arată că doar unul din şase americani ştiu să identifice corect ţara pe hartă.

Sondajul, efectuat între 28 - 31 martie, 2014, a constat în identificarea Ucrainei pe o hartă digitală, respondenţii fiind rugaţi să pună degetul acolo unde cred că se află ţara. Punctele roşii reprezintă variantele corecte, iar punctele devin din ce în ce mai albastre cu cât aceştia au pus degetul mai departe de regiunea corectă în care se află Ucraina.

În mod surprinzător, cu cât mai departe credeau americanii că se află Ucraina de locul în care se află de fapt, cu atât mai mult susţineau varianta unei intervenţii militare a SUA în regiune.loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
harta ucraina interventie militara sua sondaj ucraina SUA Ucraina
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 apr 21:48
...FOTO

Trei analişti politici, de la trei universităţi de top din SUA, au întrebat mai...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H