Sondaj Avangarde. Marius Pieleanu: Doar 30% dintre români declară că se vor vaccina

Vaccinul anti-Covid va fi disponibil în România în doar câteva zile, însă nu mulți români sunt încrezători în eficacitatea lui, motiv pentru care nu vor să-l facă momentan.

21 dec. 2020, 23:26
Sondaj Avangarde. Marius Pieleanu: Doar 30% dintre români declară că se vor vaccina

SONDAJ. Câți români se vor vaccina anti-Covid

Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a dezvăluit, luni, la Antena 3, datele unui sondaj recent de opinie care a cuprins mai multe subiecte, printre care și cele legate de pandemie. Astfel, potrivit sociologului, sondajul arată că doar 30% dintre români declară că se vor vaccina, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

Câți români se vor vaccina anti-Covid. „Probabil că nemulțumirea față de clasa politică va rezulta clar din percepția față de pandemie. Și vă dau o cifră care o să vă îngrijoreze, e reală și o vom publica zilele viitoare: doar 30% dintre români declară că se vor vaccina”, a spus Marius Pieleanu la Sinteza zilei.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNtech a fost autorizat astăzi de Agenția Europeană a Medicamentului, ceea ce înseamnă că în următoarele zile va ajunge și în țări din Europa.

România va primi pe 26 decembrie 10.000 de doze de vaccin

România va primi prima tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin anti-Covid pe data de 26 decembrie. Acestea vor fi distribuite către 10 spitale din ţară de linia I destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID în România începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

Vaccinarea anti-COVID va începe pe 27 decembrie în România, a anunţat premierul interimar Nicolae Ciucă. Nicolae Ciucă a lansat şi un nou apel către români de Crăciun să respecte regulile de distanţare şi protecţie pentru a limita răspândirea COVID-19.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat Nicolae Ciucă, prezent la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, realizat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.