Sondaj CCSB: Băsescu şi Ponta cresc, Antonescu scade

Traian Băsescu crește în sondaje, Victor Ponta la fel, doar Crin Antonescu se prăbuşeşte. Aşa arată un sondaj CCSB, făcut la comanda Antena 3. PSD ar câştiga detaşat dacă duminica viitoare ar fi alegeri, în timp ce Partidul Conservator ar obţine zero la sută.
Romania TV
24 apr. 2013, 11:58
Sondaj CCSB: Băsescu şi Ponta cresc, Antonescu scade

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlament, acestea ar fi câştigate de USL cu 67%. PDL s-ar clasa pe locul al doilea cu 13% din voturi, urmat de PPDD cu 8%, UDMR cu 4%, PRM 2%.

Dacă luăm separat USL, cele mai multe procente în cazul în care ar candida separat, le-ar lua PSD – 38%, iar PNL – 22%. Partidul lui Dan Voiculescu, PC este cotat cu 0% din voturi.

Acelaşi sondaj arată că 30% dintre respondenţi sunt mulţumiţi de activitatea preşedintelui Traian Băsescu în cel de-al doilea mandat. De activitatea lui Victor Ponta în calitate de premier al României sunt mulţumiţi 51%, în timp ce în 47% s-au declarat nemulţumiţi.

În relaţia instituţională cu Traian Băsescu, 59% dintre români spun că Victor Ponta ar trebui să colaboreze mai mult cu șeful statului. De asemenea, 50% dintre respondenţi afirmă că în acest moment relaţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta este una încordată. Și procentul românilor care cred că relația dintre Ponta și Băsescu este una apropiată a crescut, ajungând de la 11% în februarie la 15% în aprilie.

Colaborarea cu politicieni corupţi ar putea fi principalul motiv ce ar duce la destrămarea USL susţin 64% dintre repondenţi, în timp ce doar 29% cred contrariul. 47% spun că un motiv care să ducă la ruperea USL ar fi numirea în funcţii a unor oameni care i-au fost loiali preşedintelui, iar 36% – atragerea de parlamentari ai PDL. 28% cred că USL poate fi destrămată din cauza colaborării cu alte partide nemembre ale USL pe subiecte punctuale.

În ceea ce priveşte numirea procurorilor la şefia DNA şi a Parchetului General, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut cel mai mult de câştigat din întreaga situaţie. Astfel, 33% dintre români au răspuns că Victor Ponta a avut cel mai mult de câştigat, iar 30% au apreciat că principalul câştigător este Traian Băsescu. Comparativ, 20% au afirmat că Victor Ponta a avut cel mai mult de pierdut, iar 21% dintre respondenţi au susținut că Traian Băsescu este cel care are cel mai mult de pierdut.

În schimb, perdantul întregii situaţii este preşedintele PNL Crin Antonescu. Astfel, 28% dintre respondenţi au apreciat că şeful Senatului are cel mai mult de pierdut şi doar 7% că are de câştigat, potrivit sondajul CCSB, citat de evz.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-11 aprilie pe un eşantion de 1003 persoane şi are o eroare maxim admisă de +/_3,1%.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Alex, tânărul care reinventează piața brânzei în România. Produce un tip căutat peste hotare, în ferma sa de vaci Bălțată Românească
Capital.ro
Interzis pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin! Legea este categorică
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Părinții trebuie să știe! Ce s-ar putea întâmpla cu alocațiile copiilor
Adevarul
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Prânzul, tot mai scump pentru angajații români. Câți bani cheltuiesc lunar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Mama Geta nu o suportă pe Daniela Iliescu? De necrezut ce a putut să spună despre nora ei
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
Se dau 750 DE LEI, timp de trei ani. Banii au început deja să intre în CONTUL BANCAR
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'