SONDAJ CSCI: Crin Antonescu are o înţelegere politică cu Traian Băsescu, cred 68% din respondenţi

Crin Antonescu a fost depăşit de Traian Băsescu la capitolul încredere, potrivit unui sondaj CSCI realizat în perioada 11-13 decembrie 2013. Preşedintele PNL a pierdut două procente comparativ cu luna noiembrie, în timp ce președintele Traian Băsescu a ajuns la 25%. Scăderea în sondaje a candidatului USL la alegerile prezidenţiale poate fi pusă pe seama discuţiilor în contradictoriu, din ultima săptămână, cu colegii lui de alianţă pe tema modificării Codului penal.

RomaniaTV.net
15 dec. 2013, 16:54
SONDAJ CSCI: Crin Antonescu are o înţelegere politică cu Traian Băsescu, cred 68% din respondenţi

Potrivit sondajului CSCI, pe primul loc la capitolul încredere s-a clasat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu 48 de procente, urmat de premierul Victor Ponta cu 42%. Surpriza este oferită de locul trei, unde urcă actualul preşedinte Traian Băsescu (25%), depăşindu-l cu două procente pe candidatul USL la alegerile prezidenţiale din 2014. Conform sondajului CSCI din decembrie, Crin Antonescu a pierdut două procente în ultima lună la capitolul încredere, ajungând la 23%. Pe locul cinci se clasează Mihai Răzvan Ungureanu cu 21%, urmat de Cătălin Predoiu cu 16%.

De asemenea, conform sondajului CSCI, 68% din respondenţi sunt de părere că liderul PNL Crin Antonescu are o înţelegere politică cu Traian Băsescu. Doar 26% dintre respondenţi au exclus o astfel de înţelegere între actualul preşedinte şi candidatul USL la Preşedinţie, în timp ce 6% au răspuns că nu ştiu.

73% dintre respondenţii sunt de părere că Antonescu a greşit când a avut aceeaşi poziţie ca Traian Băsescu în legătură cu modificarea Codului Penal, în timp ce doar 21% au considerat că a avut o poziţie corectă. 6 % au spus că nu ştiu sau nu au dorit să răspundă.

În ipoteza în care Crin Antonescu se detaşează de USL, 70% dintre cei care au răspuns întrebărilor CSCI sunt de părere că preşedintele PNL nu mai are şanse să ajungă preşedintele României, faţă de 22% care cred că mai are şanse să conducă România din 2014. 8% au spus că nu ştiu sau nu au dorit să răspundă.

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 11 – 13 decembrie 2013, prin metoda CATI, pe un număr de 1198 de persoane. Eroare tolerată 3%, la un nivel de probabilitate de 95%.