SONDAJ CSCI: Oprescu ar câştiga alegerile cu 65% din voturi. Vezi SURPRIZA din sectorul 3

Sorin Oprescu se află pe primul loc în opţiunile de vot ale bucureştenilor pentru Primăria Capitalei. Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat de CSCI, Oprescu ar câştiga alegerile de duminică cu 65% din voturi. Pe poziţia a doua se clasează candidatul PDL, Silviu Prigoană, informează România TV.

RomaniaTV.net
04 iun. 2012, 17:59
SONDAJ CSCI: Oprescu ar câştiga alegerile cu 65% din voturi. Vezi SURPRIZA din sectorul 3

Silviu Prigoană este creditat cu 15% dintre opţiunile de vot ale celor intervievaţi, fiind urmat de Nicuşor Dan, cu 8%. 12% dintre cei chestionaţi ar vota un alt candidat.

Surpriză mare se înregistrează în sectorul 3 al Capitalei, unde social-democratul Robert Negoiţă ar câştiga alegerile pentru primărie cu 55% din voturi. Candidatul PDL, actualul primar Liviu Negoiţă, este preferat de doar 39% dintre cei chestionaţi. 6% dintre cei intervievaţi ar vota un alt candidat. 

La Craiova, lupta pentru primărie este foarte strânsă. Conform sondajului, candidatul USL, Lia Olguţa Vasilescu, este preferată de 45% dintre alegători, iar actualul primar, Antonie Solomon, de 42%. 13% ar vota un alt candidat.

La Bistriţa, social-democratul Radu Moldovan ar câştiga alegerile pentru şefia CJ cu 61%, fiind urmat de democrat-liberalul Vasile Borş cu 20%. 19% dintre chestionaţi ar opta pentru alţi candidaţi.

În Dâmboviţa, favorit pentru funcţia de preşedinte al CJ este candidatul USL, Adrian Ţuţuianu, cu 51%. Pe locul al doilea se clasează democrat-liberalul Florin Popescu cu 35%. Alţi candidaţi – 14%.

Şi la Suceava, fotoliul de şef de CJ este extrem de disputat. Gheorghe Flutur (PDL) este preferat de 44% dintre alegători, în timp ce Cătălin Nechifor (USL) de 42%. 14% ar vota alt candidat.

În cursa pentru Primăria Ploieşti, Iulian Bădescu (USL) este cotat cu 49% din voturi, iar democrat-liberalul Andrei Voloşevici cu 43%. Alţi candidaţi – 8%.

Cercetările au fost realizate în perioada 27 mai – 3 iunie 2012 şi au fost realizate pe un eşantion cuprins între 850 şi 1.100 de persoane, având o marjă de eroare de +-2,9 – 3,3%.