SONDAJ CSCI: Ponta, văzut CÂŞTIGĂTOR al DEZBATERII de nehotărâţi, tineri, ardeleni şi de votanţii lui Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Peste două treimi dintre români (70%) consideră că Victor Ponta a câştigat dezbaterea televizata cu Klaus Iohannis. 

12 nov. 2014, 10:39

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Conform unui sondaj CSCI realizat chiar în seara dezbaterii, percepţia că Ponta l-a dominat la toate capitolele pe Iohannis este împărtăşită într-o proporţie mare de nehotărâţi, 65% dintre aceştia considerând că Ponta l-a învins pe Iohannis, cunoscut fiind că miza dezbaterilor pentru turul 2 vizează convingerea acestei categorii de public că unul din cei doi candidaţi este potrivit pentru funcţia prezidenţială. Surpriza vine din măsurarea percepţiei votanţilor lui Klaus Iohannis. Peste jumătate (55%) dintre cei care l-au votat pe candidatul ACL pe 2 noiembrie consideră că Ponta a fost mai bun decât propriul lor candidat în dezbaterea prezidenţială.

O altă surpriză de proporţii vine dinspre Ardeal, regiune unde mai bine de jumătate dintre ardeleni (58%) consideră că Ponta a câştigat confruntarea în faţa lui Iohannis. Lovitura de graţie este primită de Iohannis de la electoratul tânăr (18-35 de ani), care consideră de asemenea că Ponta a fost mai bun decât Iohannis la confruntarea de aseară.

Candidatul PSD conduce, la percepţia câştigătorului dezbaterii, pe toate tipurile de electoral, pe toate publicurile şi regiunile din ţară. Prima dezbatere dintre cei doi candidaţi poate fi, deci, catalogată drept un succes major pentru Ponta şi un eşec de proporţii pentru Klaus Iohannis.

Citeşte şi: NORICA NICOLAI, lovitură pentru Iohannis: Niciunul dintre candidaţi nu are o viziune privind viitorul ţării

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Noua confruntare va avea loc de la ora 20.00, pe B1 TV, la emisiunea „Bună seara România”, moderată de Mădălina Pușcalău. România TV va transmite LIVE dezbaterea Ponta – Iohannis. LIVE AICI