Sondaj CURS aprilie 2019: Călin Popescu Tăriceanu, principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis în cursa pentru Cotroceni

Călin Popescu Tpriceanu şi Klaus Iohannis ar fi la egalitate într-un eventual tur doi al alegerilor prezidenţiale, conform ultimului sondaj CURS. Sondajul arată o tendinţă de creştere pentru Călin Popescu Tăriceanu în aprilie, comparativ cu luna februarie. 

RomaniaTV.net
06 mai 2019, 12:57

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS a dat publicităţii datele celui mai nou sondaj de opinie la nivel naţional. 

Potrivit cercetării, Călin Popescu Tăriceanu pare să fie principalul contracandidat al președintelui Klaus Iohannis în cursa pentru Palatul Cotroceni, potrivit stiripesurse.ro.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a măsurat în două studii din acest an cum ar sta lucrurile dacă în Turul II ar fi Klaus Werner Iohannis vs. Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea. Studiile au fost efectuate în lunile februarie (13-28 februarie) și aprilie (5 aprilie – 28 aprilie) pe un eșantion de 1500 de persoane, prin interviuri față în față, la domiciliul respondenților, cu o marjă de eroare de 2,5%.

-în Februarie într-un tur II între Klaus Werner Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu scorul ar fi de 42 la 37, iar Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea ar fi de 47 la 24.

-în aprilie într-un tur II între Klaus Werner Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu scorul ar fi de 42 la 42, iar Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea ar fi de 51 la 30

Sondajul CURS a fost realizat la nivel naţional pe un volum eşantion de 1500 respondenţi şi are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri faţă în faţă la domiciliul respondenţilor. Perioada: 5 aprilie – 28 aprilie 2019.