SONDAJ CURS: Klaus Iohannis, pe primul loc la următoarele alegeri prezidenţiale. Bătălie mare pentru accederea în turul II

Președintele Klaus Iohannis, candidat al PNL pentru un al II-lea mandat în fruntea statului ar fi votat în primul tur de 39% din totalul celor care merg la vot, urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18%, potrivit unui sondaj CURS. Tăriceanu e urmat îndeaproape de Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice "Alianța 2020 USR+PLUS" cu 17% și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

RomaniaTV.net
11 aug. 2019, 05:59

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj de opinie. Cercetarea este efectuată în perioada 19 iulie – 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.

În ce privește partidele – Topul este dominat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 31%, urmat de PSD cu 24% și Alianța 2020 USR+PLUS cu 20%. Pe locul 4 se află ALDE cu 8%, urmat de Pro România cu 7%. PMP și UDMR încheie plutonul cu 5 și respectiv 4 la sută.

În ce privește mulțumirea față de prestația președintelui și premierului:

– 47% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația președintelui Klaus Iohannis. 50% sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea lui.

– 23% se declară mulțumiți și foarte nemulțumiți de prestația premierului Viorica Dăncilă. 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea ei.