SONDAJ CURS. Klaus Iohannis, prăbuşire istorică, este sub George Simion şi sub primarul Ciucu de la Sectorul 6

Un sondaj de opinie realizat de CURS în perioada 7 - 17 iunie, la nivelul Municipiului București, îl situează pe șeful statul pe locul opt în topul încrederii în personalitățile politice, sub liderii PSD, PNL și AUR.

20 iun. 2022, 08:06
SONDAJ CURS. Klaus Iohannis, prăbuşire istorică, este sub George Simion şi sub primarul Ciucu de la Sectorul 6

Ultimul sondaj de opinie realizat de CURS în perioada 7 – 17 iunie la nivelul Municipiului București arată că actualul președinte al României, Klaus Iohannis ocupă abia poziția a opta în topul încrederii în personalitățile politice. Klaus Iohannis se află în clasament sub liderii PSD, PNL și AUR.

Sondaj CURS: PSD conduce detaşat în opţiunile românilor, AUR întrece clar USR, iar partidul lui Băsescu trece iar pragul electoral

În topul încrederii bucureștenilor se află actualul ministru al Sănătății, social-democratul Alexandru Rafila cu 30%. Pe poziția secundă se află liderul PSD, Marcel Ciolacu – 27%. În fine, topul primilor trei este completat de premierul liberal Nicolae Ciucă 25%.

Restul politicienilor din top arată astfel: Gabriela Firea – 23%, George Simion – 20%, Nicușor Dan – 20%, Ciprian Ciucu – 18%, Klaus Iohannis – 16%, Dacian Cioloș – 15%, Vlad Voiculescu – 14%, Cătălin Drulă – 12%, Ludovic Orban – 11%, Liviu Dragnea – 10%.

 


De asemenea, sondajul mai arată că, la nivelul Municipiului București, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, locuitorii Capitalei ar vota cu PSD în proporție de 33%. Liberalii se află pe locul doi cu 22%, iar AUR ocupă poziția a treia cu 14%.

Restul partidelor politice au următoarele procentaje: USR – 10%, PMP – 5%, PUSL – 4%, Pro România – 2%, Forța Dreptei – 2%, APP – 2%, PER – 2%.
Altul – 4%

Lucrurile nu merg într-o direcție bună
De asemenea, 76% dintre bucureșteni consideră că lucrurile lucrurile merg mai degrabă într-o direcție greșită în România, iar 72% cred că situația în Capitală este asemănătoare. Bucureștenii au fost chestionați și în ceea ce privește activitatea Primarului General Nicușor Dan, de când a fost ales. 62% dintre ei au spus că activitatea edilului a fost proastă, iar 14% cred că a fost foarte proastă.

În ceea ce privește principalele probleme ale locuitorilor din București, primele poziții sunt ocupate de trafic, curățenie, starea parcurilor, colectarea gunoiului și încălzirea.

Citeşte şi: Nicuşor Dan nu crede că PSD o va susţine pe Firea la Primăria Capitalei: Nu are capacitatea de a rezolva marile problemele structurale ale Bucureştiului

În cadrul sondajului au fost chestionați 1005 de respondenţi, votanţi, în vârstă de 18 ani şi peste, în perioada 7 – 17 iunie 2022. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date ale Institutului Național de Statistică (INS). Datele au fost ponderate în funcție de structura pe vârste a electoratului bucureștean.

Metodologie:

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1005 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele au fost ponderate în funcție de structura pe vârste a electoratului bucureștean

Perioada de realizare: 7 – 17 Iunie, 2022