SONDAJ CURS: Nicuşor Dan mai este susţinut de doar 26% dintre bucureşteni. Care sunt cele mai mari probleme ale capitalei

Un sondaj de Tip Omnibus la nivelul Municipiului București arată că de departe cea mai mare problemă pe care o reclamă bucureștenii este traficul de coșmar (25%), urmaţă, la mare distanță, de problema încălzirii louințelor (13%) și problema curățeniei (12%).

19 dec. 2022, 10:45
SONDAJ CURS: Nicuşor Dan mai este susţinut de doar 26% dintre bucureşteni. Care sunt cele mai mari probleme ale capitalei

SONDAJ CURS. O altă problemă cu care se confruntă locuitorii Bucureştiului este problema poluării (10%), dar şi problema parcărilor (9%), problema stării drumurilor principale (8%) și colectarea gunoiului (7%).

80% din bucureșteni susțin că au o părere proastă și foarte proastă despre Primarul General al Capitalei și doar 23% susțin că au o părere bună și 3% una foarte Bună.

Lucrurile stau mai bine în cazul primarilor de sector  – 47% au o părere proastă și foarte proastă, în timp ce 50% au o părere bună și foarte bună.

În aceste condiții întrebați În ce direcție se îndreaptă țara doar 18% susțin că aceasta ar fi una mai degrabă bună și 73% una mai degrabă greșită.

În cazul capitalei lucrurile stau sensibil mai bine – 20% indică o direcție mai degrabă bună și 71% o direcție mai degrabă greșită.

Sondajul a avut loc în perioada 6-16 decembrie 2022 pe un eșantion de 817 persoane cu o marjă de eroare de +/- 3.4% la un nivel de încredere de 95%. Datele sunt poderate în funcție de structura pe vârste și culegerea lor s-a făcut prin interviuri față în față la domiciliul respondenților.

Citeşte şi: Răsturnare de situație privind aderarea României la Schengen. Austria pune o condiție esențială: ”Nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen”