SONDAJ CURS: Românii cred că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele celui mai nou sondaj de opinie la nivel național. Cercetarea este făcută pe un eșantion reprezentativ de 1500 de respondenți pe bază de interviuri față în față la domiciliul acestora.

RomaniaTV.net
05 mai 2019, 16:01
SONDAJ CURS: Românii cred că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită

SONDAJ CURS: Potrivit cercetării efectuate în perioada 5 aprilie – 28 aprilie, 46% dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, iar 15% cred că se îndreaptă într-o direcție foarte greșită. Doar 31% dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcție bună.

content-image

Întrebați dacă au auzit despre alegerile europarlamentare, 42% dintre români au răspuns ”Da, și le urmăresc cu atenție”, în timp ce 39% au spus ”Da, dar nu-mi pasă prea mult”. De asemenea, 13% au răspuns ”Da, dar nu-mi pasă deloc”.

content-image

Întrebați care ar trebui să fie relația financiară cu Uniunea Europeană, 57% dintre români au spus că trebuie ”să dăm cât primim”, în timp ce 27% au spus că trebuie ”să primim mai mult decât dăm înapoi”.

content-image

Totodată, 64% dintre români consideră că apartenența la UE este un lucru bun, doar 6% consideră că este un lucru rău, în timp ce 27% consideră că nu este nici bun, nici rău.

content-image

content-image

Datele tehnice: Sondajul a fost realizat la nivel național pe un volum eșantion de 1500 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2,5% la un nivel de încredere de 95% prin interviuri față în față la domiciliul respondenților. Perioada: 5 aprilie – 28 aprilie 2019.