Sondaj INSCOP europarlamentare. PSD la egalitate cu PNL, Alianţa USR-PLUS pe locul 3

Publicat: Joi, 21 Martie 2019 10:34 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2019 10:34 // Sursa: romaniatv.net

PSD şi PNL sunt practic la egalitate în intenţia de vot la alegerile europarlamentare, potrivit ultimului sondaj INSCOP, realizat în luna martie. Alianţa USR-PLUS este pe locul 3 (prima măsurătoare împreună, nu separat), înaintea ALDE şi Pro România.

Foto: inscop.ro
Documente atasate:

PSD și PNL sunt aproape la egalitate în intenția de vot pentru alegerile europarlamentare, conform ultimului sondaj INSCOP Research, realizat în perioada 5 – 13 martie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer.

Dintre românii care își exprimă o opțiune de vot clară (58,5% din întregul eșantion):

26,9% intenționează să voteze cu PSD

26,3% votează cu PNL

15,3% cu Alianța 2020 USR-PLUS 

9,3% cu ALDE

9,1% cu Pro România 

5% UDMR

4,4% PMP

1,1% PNȚCD

1% UNPR

1% DEMOS

Alianța USR-PLUS și UNPR au fost măsurate pentru prima dată în sondajul din martie.

Față de luna precedentă, în martie se observă că procentele cu care sunt cotate partidele politice înregistrează variații minime, cu excepția Pro România care crește cu aproximativ două procente.

Prezenţa la vot

Intenția românilor de a se prezenta la urne la alegerile europarlamentare a fost măsurată pe o scală de la 1 la 10, în care nota 1 înseamnă "sigur nu voi vota", iar nota 10 înseamnă "sigur voi vota".

38,7% au dat un scor de 9 şi 10, ceea ce înseamnă că sunt decişi să voteze la scrutin. 

Dacă se iau în calcul doar opţiunile acestui eşantion, scorurile partidelor nu ar suferi modificări majore: 

29,1% ar vota cu PSD

27,1% cu PNL

17,7% Alianța 2020 USR-PLUS 

8,1% Pro România 

7,9% ALDE 

5,2% UDMR 

3,7% PMP 

0,7% DEMOS 

0,2% PNȚCD 

Rezultatele acestei corelații trebuie analizate cu reținere având în vedere că se bazează pe un sub-eșantion mai mic (aproximativ 400 de subiecți), ceea ce duce la creșterea nivelului de eroare a datelor.

La alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, rezultatul final al votului va fi influențat suplimentar de numeroși factori care nu pot fi cuantificați într-un sondaj de opinie: activitatea partidelor politice, mobilizarea organizațiilor politice, evenimente de impact pe agenda publică (de exemplu convocarea unui referendum în ziua votului), componența listei finale de candidați pe care o va prezenta fiecare partid, prezența efectivă la urne în ziua alegerilor sau volumul voturilor din afara țării, precizează INSCOP în studiul publicat joi.

Sondajul Inscop Research a fost realizat în perioada 5-13 martie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eșantionului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1053 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri europarlamentare 2019 sondaj inscop sondaj inscop europarlamentare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mar 15:26
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
AU PUS O ALTCEVA IN LOC DE TUTUN ;IN CUTIILE DE TUTUN SI IN TIGARI CA OF;OF; NE PLANGEM SI E FOARTE RAU LA GUST IAR EFECTELE SUNT SI ELE ASEMANATOARE:
21 mar 15:07
Răspunde | Votează email 1 email
S-o ros...
Sondaje false. Diferentele mai mari de 10% intre unele partide nu se regasesc aici. "Sa mananca si gura lor ceva". Realitatea de la vot va fi total diferita si datorita faptului ca se pregateste ceva. Lumea nu vrea sa recunoasca ce va vota si daca va vota (ca in SUA). Papusarii vor avea surprize.
21 mar 15:01
Răspunde | Votează email 1 email
S-o ros...
Multi romani, precum si europenii nu realizeaza ca Europarlamentarele pot fi mai importante (acum) decat celelalte alegeri. Adica, acum se transeaza puterea pe glob. Dupa ce Papusarii, care au interfata pe "Soros' (reteaua de Institurii, ONG-uri si "Actiuni" care lucreaza in acest sens), au pierdut in mare parte SUA (prin venirea lui Trump), M.Britanie (Brexit), Turcia (lovitura de stat esuata), Franta (unde incep niste miscari atipice, Vestele Galbene), precum si extinderea miscarii din Franta in celelalte tari din Vest, apoi Miscarea de Renastere Europeana din Italia (Salvini), Europa de Est si Sud (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria s.a.), toate acestea (si nu numai) fac FOARTE IMPORTANTE alegerile Europarlamentare. Ramane de vazut daca "Soros" si Globalizarea vor rezista. Miscarile regizate "in/din Strada" din Piata Victoriei au contribuit intr-o buna masura la inflamarea opiniei publice adevarate, nemanipulate din Vest. Acestea au dat o senzatie de sufocare a societatii civile adevarate, de catre societatea civila fabricata, deci obtinuta in mod ARTIFICIAL. Toate experimentele Papusarilor nu mai functioneaza. Tot ce fac, atrag raspunsuri pe masura, datorita DEPASIRII NIVELULUI de SATURATIE, in ceea ce priveste Manipularea si Inocularea Falsului si Artificialului, in scopul grabirii Globalizarii. Oricum, in toate sondajele, de mult timp, majoritatea nu agreeau UE (conducerea si ideologia actuala), dar castigau tot Papusarii, deoarece lumea nu prea mergea la vot...
21 mar 12:32
Răspunde | Votează email 1 email
barabula
Este sondajul pedelistilor! Si-ar dori asemenea procentaj!
1
EUR
4.7764
RON
06 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H