Sondaj INSCOP: Peste 40% dintre români ar vota Alianţa PSD-UNPR-PC

Majoritatea românilor ar vota Alianţa PSD-UNPR-PC, iar în ceea ce priveşte notorietatea Alianţei Creştin-Liberale (PNL-PDL), cei mai mulţi declară că sunt la curent cu formarea ei, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului 'Adevărul'.

RomaniaTV.net
17 sept. 2014, 05:55
Sondaj INSCOP: Peste 40% dintre români ar vota Alianţa PSD-UNPR-PC

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 42,6% dintre respondenţi ar vota Alianţa PSD-UNPR-PC. Pe locul al doilea s-ar clasa Alianţa Creştin-Liberală (PNL-PDL) cu 31,5%.

Urmează, în ordine, Partidul Mişcarea Populară (7,1%), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (5,8%), Partidul Liberal Reformator (4,4%), Partidul Poporului Dan Diaconescu (3,4%), Partidul România Mare (3,3%), Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (0,8%). 1,1% optează pentru alt partid.

Cifrele au fost calculate prin raportare la cei care au formulat o opţiune. Raportat la totalul populaţiei, 20,8% declară că nu s-au hotărât, 6% că nu merg la vot iar 3,2% că nu ştiu/nu răspund.

În ceea ce priveşte gradul de notorietate al nou-înfiinţatei Alianţe Creştin-Liberale, 61,9% dintre respondenţi afirmă că au auzit de această alianţă politică, 33,6% – că nu au auzit iar 4,5% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul INSCOP, realizat în perioada 30 august – 4 septembrie, are o eroare maximă de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, a fost realizat pe un eşantion de 1.058 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.