Sondaj IRES: Elena Udrea ar trebui să fie preşedintele PMP

Potrivit ultimului sondaj de opinie IRES, românii o văd pe Elena Udrea preşedintele în partidul lui Traian Băsescu. În plus, acelaşi sondaj arată că rezultatele PMP la europarlamentare sunt bune şi foarte bune, cu atât mai mult cu cât este un partid nou-înfiinţat. Pe de altă parte, românii nu-l regretă pe Crin Antonescu şi văd cu ochi buni retragerea sa.

06 iun. 2014, 10:22
Sondaj IRES: Elena Udrea ar trebui să fie preşedintele PMP

La întrebarea „Cine credeţi dumneavoastră că ar trebui să devină preşedintele PMP?”, IRES a înregistrat următoarele rezultate: Elena Udrea – 27%, Cristian Diaconescu – 23%, Cristian Preda – 11%, Theodor Baconschi – 8% şi Eugen Tomac – 1%.

„1 din 5 respondenți nu știu cine ar trebui să fie liderul PMP. Elena Udrea, mai degrabă, este favorita celor care la alegerile parlamentare votează cu UDMR, PMP sau PNL. Cristian Diaconescu este preferat de cei care votează cu PSD+UNPR+PC, PDL sau cu alt partid. Cristian Preda este indicat drept favorit cu precădere de către votanții PDL”, se arată în prezentarea sondajului IRES.

În ce priveşte părerea românilor privind rezultatul PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai, scorul este văzut ca „foarte bun” de 12%, „bun” de 39%, „slab” de 30% şi „foarte slab” de 16%.

Întrebaţi ce părere au despre retragerea lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială, cei intervievaţi de IRES au răspuns: „foarte bună” – 28%, „bună” – 29%, „nici bună, nici proastă” – 4%, „proastă” – 19% şi „foarte proastă” – 11%.

Sondajul are o marjă de eroare de ±2,8% şi a fost realizat prin metoda CATI în perioada 2-5 iunie pe un eşantion de 1.281 persoane.