SONDAJ. Klaus Iohannis se menţine pe prima poziţie în topul încrederii. SURPRIZA din clasament

Preşedintele Klaus Iohannis continuă să fie personalitatea în care românii au cea mai mare încredere, arată cel mai recent sondaj de opinie, realizat de Avangarde. În top 5 al încrederii, în mod surprinzător intră şi Ion Iliescu. În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru partidele politice, datele arată o diferenţă de trei procente între PNL şi PSD. 

RomaniaTV.net
04 mai 2015, 07:41
SONDAJ. Klaus Iohannis se menţine pe prima poziţie în topul încrederii. SURPRIZA din clasament

În topul încrederii în personalităţi, Klaus Iohannis conduce cu 76%, urmat de Regele Mihai  cu 61%. Locul al treilea este ocupat de Laura Codruţa Kovesi cu 50%, clasamentul continuând cu Mugur Isărescu  – 49% şi Victor Ponta – 43%.

Surprinzător, poziţiile următoare sunt ocupate de Ion Iliescu şi Dan Voiculescu, fiecare cu 30%, urmaţi de Mircea Geoană – 25%, Traian Băsescu – 19%, Alina Gorghiu – 18% şi Elena Udrea – 8%.

Cât priveşte intenţiile de vot la alegerile parlamentare, PNL se află pe primul loc cu 43%. PSD-PC-UNPR este creditat cu 40%, PLR – 5%, iar restul formaţiunilor nu trec pragul: UDMR – 4%, PMP – 2%

Barometrul de opinie, realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde, a fost realizat în perioada 21 – 29 aprilie, pe un eșantion de 950 de persoane cu vârste peste 18 ani.

CITEŞTE ŞI SONDAJ CSCI. PSD şi PNL, umăr la umăr în intenţia de vot. Klaus Iohannis, pe primul loc la încredere