SONDAJ. Ministerul Sănătăţii, responsabil pentru îmbolnăvirea bebeluşilor din Argeş

Românii consideră că vina cea mai mare pentru cele întâmplate în cazul bebelușilor din Argeș revine, în ordine, Ministerului Sănătății (19%), Direcției de Sănătate Publică Argeș (18,6%) și spitalelor din județ (16,8%), relevă un sondaj realizat de INSCOP Research.

05 apr. 2016, 08:46
SONDAJ. Ministerul Sănătăţii, responsabil pentru îmbolnăvirea bebeluşilor din Argeş

Potrivit sursei citate, 92,6% dintre români au auzit despre despre îmbolnăvirea copiilor/bebelușilor din județul Argeș cu bacteria E.coli (sindromul hemolitic-uremic), în timp ce 5,3% declară că nu au auzit despre acest caz. Procentul nonrăspunsurilor este de 2,1%.

Sondajul mai relevă că 19% dintre români consideră că vina cea mai mare pentru cele întâmplate în cazul bebelușilor o poartă Ministerul Sănătății, 18,6% sunt de părere că de vină este în primul rând Direcția de Sănătate Publică Argeș și 16,8% spitalele din județ.

De asemenea, 8,7% dintre respondenți consideră că vina principală aparține firmei producătoare de lactate din Argeș, 7,6% părinților bebelușilor, iar 4,3% Guvernului. Sondajul mai arată că 2,4% dintre români aleg varianta ‘altcineva’, 0,9% indică spitalele din București și 0,4% Ministerul Agriculturii, iar 21,3% dintre respondenți nu știu sau nu răspund la întrebare.

Barometrul a fost realizat de INSCOP Research la comanda ‘Adevărul’ în perioada 21 — 28 martie. Volumul eșantionului a fost de 1.063 de persoane și este reprezentativ pentru populația majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.


Cu ce bărbați celebri din Italia s-a iubit Alexandra Dinu. A fost la un pas de a îmbrăca rochia de mireasă de...
Horoscopul banilor pentru luna MAI. Cine are mare noroc
Oficial! Prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani. Unde s-a luat această decizie
Andreea Marin, despre mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: „Nu exista nicio atracție pentru mine”
Mesajul Claudiei Radu pentru Radu Mincu, primul concurent eliminat de la Chefi la cuțite, sezonul 9: ”Ai ajuns unde alții doar visează”
Ce studii are, de fapt, Irina Fodor. Detalii neștiute despre noua prezentatoare de la Chefi la cuțite
Bomba zilei: Ce a făcut Bill Gates la o zi după divorț. S-a aflat acum
Veste uriașă pentru Jador, după întoarcerea de la Survivor! Vine BEBE! Faimosul, așteptat la maternitate peste câteva luni!
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Românii, cu CNP-ul la control. Vom fi verificați la sânge de autorități
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca...
Izvorul Tămăduirii, sărbătoare mare în Săptămâna Luminată. Ce semnifică ziua în care se sfințesc apele
7 ani de pușcărie cu executare în sufragerie  
Horoscop Zilnic Joi 6 Mai 2021: vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una bună, încărcată de vești bune, speranțe
Daniel Pavel, mândru de fiul lui! Cum arată copilul prezentatorului de la Survivor România / FOTO
loading...