SONDAJ. Ministerul Sănătăţii, responsabil pentru îmbolnăvirea bebeluşilor din Argeş

Românii consideră că vina cea mai mare pentru cele întâmplate în cazul bebelușilor din Argeș revine, în ordine, Ministerului Sănătății (19%), Direcției de Sănătate Publică Argeș (18,6%) și spitalelor din județ (16,8%), relevă un sondaj realizat de INSCOP Research.

05 apr. 2016, 08:46
SONDAJ. Ministerul Sănătăţii, responsabil pentru îmbolnăvirea bebeluşilor din Argeş

Potrivit sursei citate, 92,6% dintre români au auzit despre despre îmbolnăvirea copiilor/bebelușilor din județul Argeș cu bacteria E.coli (sindromul hemolitic-uremic), în timp ce 5,3% declară că nu au auzit despre acest caz. Procentul nonrăspunsurilor este de 2,1%.

Sondajul mai relevă că 19% dintre români consideră că vina cea mai mare pentru cele întâmplate în cazul bebelușilor o poartă Ministerul Sănătății, 18,6% sunt de părere că de vină este în primul rând Direcția de Sănătate Publică Argeș și 16,8% spitalele din județ.

De asemenea, 8,7% dintre respondenți consideră că vina principală aparține firmei producătoare de lactate din Argeș, 7,6% părinților bebelușilor, iar 4,3% Guvernului. Sondajul mai arată că 2,4% dintre români aleg varianta ‘altcineva’, 0,9% indică spitalele din București și 0,4% Ministerul Agriculturii, iar 21,3% dintre respondenți nu știu sau nu răspund la întrebare.

Barometrul a fost realizat de INSCOP Research la comanda ‘Adevărul’ în perioada 21 — 28 martie. Volumul eșantionului a fost de 1.063 de persoane și este reprezentativ pentru populația majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.