SONDAJ: Părinţii se tem de începerea şcolii. Aproape jumătate dintre ei n-au încredere în planurile Guvernului

Publicat: Joi, 27 August 2020 11:39 // Actualizat: Joi, 27 August 2020 11:39 // Sursa: romaniatv.net

Aproape jumătate dintre părinții din România, 48%, au încredere “foarte puțină sau deloc” în Executiv, în ceea ce privește planurile de începere a școlii pe 14 septembrie. În topul neîncrederii urmează Ministerul Sănătății și apoi Ministerul Educației, potrivit sondajului de opinie "Înapoi la școală", realizat de IRES în parteneriat cu Edupedu.ro, Fundația viață și lumină și Fepal.

Studiul a fost realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) în perioada 10 – 14 august 2020, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), prin consultarea a 1.175 de părinți cu copii de vârstă școlară (5-19 ani) care vor frecventa cursurile în anul școlar 2020-2021.

De cea mai mare încredere în ochii părinților cu privire la deciziile de derulare a noului an școlar se bucură chiar școala. 61% dintre părinți au multă și foarte multă încredere în școală că va lua cele mai bune decizii în ceea ce privește desfășurarea anului școlar 2020-2021, în contextul pandemiei COVID-19. Școala este urmată, în topul încrederii, de Asociația de părinți și de Primărie, potrivit unui material realizat de G4Media.

Citeşte şi Sondaj IRES. Cei mai mulţi părinţi ar vrea ca şcoala să înceapă cu toţi elevii în clase. 46% n-au înţeles cum va începe anul şcolar

Autorii studiului notează că "încrederea în instituțiile direct implicate în acest proces crește odată cu apropierea de nivelul local. Conform propunerilor venite din partea Ministerului Educației și Cercetării, chiar nivelul local este cel care trebuie să ia hotărârile decisive în ceea ce privește modul de desfășurare a cursurilor în anul școlar care va urma. Doar că atunci când vine vorba de școală – chiar dacă este instituția creditată cu cea mai mare încredere de către părinți – nu aceasta este instituția care deține informațiile la zi cu privire numărul de cazuri din localitate".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cand incepe scoala IRES redeschidere scoli
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H