Sondaj pentru Primăria Capitalei. Cum poate câştiga Nicușor Dan un nou mandat în 2024

Un sondaj realizat de institutul de sondare DCMedia Group la comanda DC News a constatat că 52% dintre respondenți consideră că direcția în care merg lucrurile în București este una greșită, în timp ce 48% cred că lucrurile merg într-o direcție bună.

06 iun. 2023, 23:17
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Cum poate câştiga Nicușor Dan un nou mandat în 2024
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Cum poate câştiga Nicușor Dan un nou mandat în 2024

Sondaj pentru Primăria Capitalei. Rezultatele au mai arătat că 5% dintre respondenți au considerat că activitatea lui Nicuşor Dan a fost foarte bună, 34,6% au considerat-o bună, 9% au considerat-o nici bună, nici proastă, 23,7% au considerat-o proastă, iar 27,3% au considerat-o foarte proastă.

Citeşte şi: Nicuşor Dan are o singură şansă pentru a o învinge pe Gabriela Firea, la Primăria Capitalei. De ce această variantă este aproape imposibilă

Sondajul a prezentat, de asemenea, mai multe scenarii privind câștigarea alegerilor la Primăria București.

În primul scenariu, în care Nicușor Dan ar candida independent, Gabriela Firea susținută de PSD ar obține 37,3% din voturi, în timp ce actualul primar ar obține 28,3%.

Dacă Nicușor Dan ar fi susținut de PNL și USR, acesta ar câștiga alegerile cu 43,5% din voturi, iar Gabriela Firea susținută de PSD ar obține 41,3%.

În cel de-al treilea scenariu, în care Nicușor Dan ar fi susținut de USR, PMP și Forța Dreptei, acesta ar obține 36,2% din voturi, apropiindu-se de Gabriela Firea cu 37,7%.

De asemenea, dacă Gabriela Firea ar fi susținută de PSD și PNL, aceasta ar câștiga alegerile cu 44,4%, în timp ce Nicușor Dan susținut de USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 40,2%.

Citeşte şi: În ce partid își pune speranțele Nicușor Dan pentru alegerile din 2024: „Sper să se regăsească în ceea ce le voi propune”

Datele sondajului DCNews au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion simplu, aleatoriu, de 1.000 subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivelul municipiului București, cu o marjă de eroare +/-3.1%, în perioada 21-25 mai 2023.