În ce partid își pune speranțele Nicușor Dan pentru alegerile din 2024: „Sper să se regăsească în ceea ce le voi propune”

Timpul se scurge, iar alegerile din 2024 sunt din ce în ce mai aproape. Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, începe să se întrebe ce partide vor fi alături de el pentru obținerea unui nou mandat.

09 mai 2023, 22:15
În ce partid își pune speranțele Nicușor Dan pentru alegerile din 2024: „Sper să se regăsească în ceea ce le voi propune”

Alegerile din 2024 bat la ușă, iar Nicușor Dan a început să se gândească serios la modul prin care își poate consolida poziția, astfel încât să mai poată câștiga încă un mandat. Invitat fiind la o emisiune Digi24, edilul a discutat și despre partidele în care își pune sperențele pentru următoarele alegeri.

Citește și: Promisiunea lui Nicușor Dan pentru bucureșteni. Cum vrea primarul general să rezolve problema traficului din București: „Am adus niște vehicule, am îmbunătățit confortul, privatizarea curățeniei, introducerea biletului unic pe călătorie”

Acesta a afirmat că este mulțumit de gradul de încredere pe care a reușit să îl inspire în rândul electoratului, mai ales având în vedere problemele pe care le are Bucureștiul. Acesta a mai declarat că la alegerile anterioare a fost votat, în linii mari, de către oamenii care fac parte din electoratul PNL și USR și, în general, de oamenii care se ghidează după o viziune de drepta.

„Eu cred că pentru multitudinea de probleme pe care Bucureștiul le are, gradul de încredere pe care-l am în acest moment e mulțumitor.

PNL e un partid cu susținători care merg la vot, care uneori ascultă sau nu. Eu, în 2020, am fost votat de susținătorii PNL și USR și de mai mulți oameni din zona de dreapta. Încerc să nu-i dezamăgesc pe acești oameni.”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a profitat de această ocazie pentru a sublinia diferența dintre mandatul Gabrielei Firea și mandatul său. Acesta a readus în discuție stadiul în care a găsit primăria, atacând vehement demersurile făcute de fostul edil.

Ce spune Nicușor Dan despre o posibilă revenire a Gabrielei Firea

„Eu spun că există o diferență foarte mare între guvernarea PSD și a Gabrielei Firea – o treabă făcută de mântuială, risipă a banului public și o actiune sistematică, fundamentală, care a început cu situația financiară, care a început cu trafic, termie. Acel susținător al politicii de dreapta care poate fi de la PNL, PSD, sau USR sau Forța Dreptei, sper să se regăsească în ceea ce le voi propune.

E foarte greu pentru un susținător al PNL, care a fost convins și a presat partidul să facă o alianță cu USR, să voteze împotriva Gabrielei Firea, să o voteze acum pe Gabriela Firea.”, a mai precizat Nicușor Dan.

Acesta este convins de faptul că se bucură de susținerea PNL în Consiliul General, dar a menționat că are o relație bună și cu PMP și USR.

„Eu am susținerea PNL în Consiliul General, așa cum sunt mulțumit de relația cu PMP și USR. Orice om politic, în opinia mea, trebuie să se uite la ce vor susținătorul lui.

PSD are un candidat și mă miră cota de încredere pe care o are Gabriela Firea. Nu înțeleg cum cineva care a adus Primăria în faliment, compania de termie în faliment, (n.r. – un primar) care nu a făcut nimic notabil, să beneficieze de o asemenea încredere.”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și: Nicușor Dan se laudă cu reușitele din mandat. Ce a bifat primarul pentru cele 2,5 milioane de locuitori din București. „În Cișmigiu s-a reparat un pod. În Parcul Tineretului s-au asfaltat trei kilometri de alei”