Sondaj Politico: PSD 38%, PNL 19%, AUR 13%, USR 12%

Ultimele cercetări sociologice arată că refacerea USL ar constitui cea mai puternică forţă politică în România momentului.

03 nov. 2021, 00:10
Sondaj Politico: PSD 38%, PNL 19%, AUR 13%, USR 12%

Un sondaj de ultimă oră al Politico dezvăluie preferințele clare ale românilor din acest moment, cu privire la partidele politice din România. PSD se situează pe primul loc, urmat de PNL, aceste doupă formaţiuni politice fiind foarte aproape de a forma o nouă coaliţie de guvernare.

Sondaj CURS. Florin Cîțu, codaș la clasamentul încrederii. Klaus Iohannis este o dezamăgire

În sondajul realizat de Politico, PSD se situează pe primul loc în preferințele românilor, cu un procentaj de 38%.

Pe locul al doilea, la o diferență destul de mare de social-democrați, este PNL, cu un procentaj de doar 19%.

Locul trei în preferințele românilor este AUR, cu 13%, urmat de USR la distanţă de un procent, arată Politico

Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat propunerea de flexibilizare a mandatului pentru negocieri cu forţele democratice din Parlament, iar echipa de negociere este condusă de preşedintele partidului şi este formată din cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general, a anunţat liderul PNL Florin Cîţu marţi seară, precizând că liberalii vor impune condiţia ca premierul să fie de la PNL. ”Avem un partid care a plecat de la guvernare, un partid care după aceea a semnat o moţiune cu AUR, un alt partid care a depus o moţiune şi a fost votată de celălalt partid. PNL a fost la guvernare în toată această perioadă”, a afirmat el, referindi-se la USR şi PSD. Întrebat când se va vedea cu liderii PSD şi USR pentru negocieri,, Florin Cîţu a afirmat că discuţiile ar putea începe miercuri, dar că îi va contacta marţi seară. ”Noi vom merge la aceste negocieri cu o strategie pentru fiecare în parte, dar un lucru rămâne cert, premierul rămâne al Partidului Naţional Liberal. În ambele variante, mergem cu premier de la PNL”, a ţinut el să precizeze.

SONDAJ AVANGARDE: Iohannis şi Cîţu şi-au înjumătăţit cota de încredere în ultima lună, AUR depăşeşte USR şi se apropie de PNL în intenţia de vot